sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kyllikki Saari ...".minua ei murhattu" !

10/3-2013.
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.
Ruusuristi.


Viimeyönä...0,3,21..heräsin puhelimeni  soittoon ja huomasin että vanha Nokialainen kännykkäni soitti ja vastasin siihen;
"Häh...haloo....mikä maa.mikä valuutta...onks kovakin hätä...kuis hurajaa....?"
" Täälä soittaa  Auli  Kyllikki Saari....Einarin sekä Vilhelmiinan kuudes lapsi..."..
E; (siis minä).."kuka ihmeen   Auli....ja mik.."
"; ..Ainiin...minuahan on aina kutsuttu Kyllikki nimellä....Kyllikki....Saari...Isojoelta...muistakko..?"
E;"Nyt alkaa muistikin pelailla....tuota noin....ahaa....minähän olenkin sinusta aika paljon lukenutkin  ja  oikeastaan kaikki sanoo,että sinut murhattiin...ja toimittaja Oskar Reponen teki  aikoinaan Tähti nimiseen lehteen minusta jutun, joss....."
K;(Kyllikki )...kyllä niin oli....soittelen täältä välitilasta  ja jos sinulla on minua koskevaa asiaa,niin saat kirjoittaa blogiisi  ja saat samalla  nostattaa muistoni esille....pianhan taas tulee se 17/5 ajankohtakin...."
E;"..sopiihan se....Lähdit siis Isojoen Kortteenkylän  kansakoulussa pidetystä hengellisestä iltamasta ajelemaan polkupyörällä kotiasi kohden...?
K;" Kyllä."
E;"Sinullahan ei ollut ketään poikaystävää ?"
K;" Ei ollut".
E;"Kerroit ystävällesi...Maiju Yli_hietalalle,että pelkäät  tulevaa kotimatkaasi...."
K;" Kyllä...minulla oli kumma aavistus.."
E;" Ja että viimeinen joka sinut näki elossa oli Jaakko Lähteenmäki...?"
K;"Kyllä."
E;" Sovitaanko että harkataan seuraavaksi siihen kohtaan,jossa sinua alettiin kaivata sekä mitä sitten tapahtui....?"
K;" Sopii hyvin...Isäni... Eino  Saari teki katoamisilmoituksen tiistaina   19/5  ja seuraavana päivänä suoritettiin ensimmäinen etsintä minun löytämiseksi ja siinä oli mukana noin 35 miestä kylästä. 21 päivä järjestettiin minun suuretsintäni  ja siinä oli   mukana jo 634  miestä jotka tiheässä ketjussa etenivät oletetun katoamispaikkani alueella,mutta minua ei löytynyt. Samana päivänä siis 21/5 Vaasan läänin maaherra K.G.R.Ahlbäck määräsi läänin rikospoliisikeskuksen johtamaan minun   etsintääni,sekä siihen liittyviä tutkimuksiani  ja johtoon määrättiin ylikonstaapeli Jorma Kuula."
E;"Sitten..?"
K;"Vaasan läänin rikospoliisikeskuksen komisario Axel Skogman ennätti paikalle vasta 16/6...siis noin kuukauden kuluttua minun katoamisestani ja koko sen ajan olin maannut suohaudassani.
Jotku  kyläläisistä olivat nähneet tiellä renkaanjälkiä sekä lasinpaloja ja  auton kääntymisjälkiä ja nyt poliisit alkoivatkin suunnata etsintää myöskin mahdolliseen autoon, Sille asialle löytyikin todistajakin sillä 12 vuotias Valma Hautaniemi oli  minun katoamisiltanani nähnyt kermanvärisen auton ajavan Uuroon suunnasta  Isojoelle päin sekä palaavan sitten takaisin noin puolentoistatunnin  kuluttua.Koska siihen aikaan henkilöautot olivat melko harvinaisia niin ei mennyt pitkään.kun poliisit  löysivätkin oikean auton  joka   oli kermanvärinen Ford Custom ja sen omisti entinen poliisikonstaapeli Leo Myllyniemi."
E;"Sitten.."
K;"Koska poliisit olivat jo kallistuneet  siihen että joku oli autolla ajaneet sinun ylitse,niin sen takia he pidättivätkin Leo Myllyniemen kuulusteluja varten  ja koettivat saada myöskin kiinni Leon ystävänkin,mutta tämä oli häipynyt  Pohjoissuomeen...eräälle voimalaitostyömaalle....
E;" Jatka.."
K;"22/6  poliisien yliajoteoria romahti,kun Hilma  Haapala  lähti tyttärentyttärensä kanssa muuraimia keräämään ja niitä oli hyvin paljon juuri  Lallunsuolla.Kesken muuraimien  etsinnän Hilma havaitti suosta pilkistävän polkupyörän  renkaan  ja kovaa vauhtia siitä poliisille kertomaan.
Se polkupyörä oli minun.
Siihen oli syntynyt  hankautumia sekä sen ohjaustanko oli käännetty suoraankulmaan eturenkaasta katsoen sekä renkaiden venttiilit olivat poistettu."
E;" Sitten.?"
K;"10/ Lokakuuta löydettiin minun oikean jalkani kenkä Lellulaaksosta ja se oli työnnetty turvelaikun alle piiloon.Kenkäni sisällä oli sinne työnnettynä minun kaulaliinani, sekä poikkileikattu miesten puuvillainen trikoosukka,jonka suupuoli oli työnnetty kenkäni kantaosan sisälle ja sidottu kiinni mustalla nyöritetyllä villalangalla."
E;"Jatka Kyllikki ."
K;"11/lokakuuta ,joka oli sunnuntai ,niin etsintöihin osallistui jo 314 miestä. Kello 10,15 Ilmari Hietaoja huomasi suon  reunalla  multakokkareeseen iskettynä  kuivuneen männyn näreen ja kun hän kiskaisi sitä,niin se irtosi suosta.Hän kutsui Kodesjärveläisen Pentti Uusitalon katsomaan närettä ja he huomasivat että näreen kohdalla oli minun hautani.
Minut oli  löydetty."
E;" Hautasi oli noin puolentoista kilometrin päässä siitä  paikasta jossa erosit  Maiju Ylihietalasta ?"
K;" Kyllä."
E;"Ja noin 130 metrin päästä Päntäneen maantiestä ?"
K;" Kyllä."
E;"Sinun ruumiisi oli haudattu matalaan hautaan jonka syvyys oli vain  45 senttiä ?"
K;" Kyllä."
E;"Ja sinä makasit oikealla kyljelläsi,yläruumiisi selälleen kääntyneenä ja että sinun pääsi ja hartiasi ympärille oli kiedottu oma päällystakkisi  ja jonka    vyön solki oli kiinni.?
K;" Kyllä."
E;"Sinun kasvoissasi oli pahoja vammoja  ja näytti siltä kuin kasvoihisi olisi lyöty kovaa jollakin  esineellä,niin että sinun nenä sekä poskiluusi olivat pahoin murtuneet .?"
K;"Kyllä....jatka  Ekku..."
E;"..jatka sinä Kyllikki Saari....."
K;" Sovitaan niin....Kun erosin   Maiju Yli-Hietalasta ja lähdin  polkemaan kotiani kohden,niin vastamäen puolivälissä takaani tuli  pulloperäinen henkilöauto ja siinä oli kaksi minulle puolituttua kylän poikaa.Kun he huomasivat mäen jyrkkyyden toinen avasi auton ikkunan sekä alkoi tyäntämään minua hartiastani pitäen että pääsisin mäen päälle helpommin.Sillä tavalla etenimme mäen päälle ja vauhtini alkoi olla jo mobedin ajoluokkaa ja ennenkuin huomasinkaan pyöräni alkoi heittelehtimään soratien reunassa ja  äkkiä sinkouduin päistikkää suoraan oikealle puollelle sekä iskin kasvoni ,rintakehäni,sekä lantioni kovalla voimalla teräviin kiviin.
Menin heti tajuttomaksi  ja kun pojat sen huomasivat he säikähtivät kovasti ja  kiiruhtivat kovaa vauhtia erään sukulaisensa  luokse  ja tämä tuli mobedillaan minua katsomaan sekä raahasi minut  kauemmaksi tiensivuun ja sitten  yön aikana hautasi minut siihen matalaan hautaan,mistä minut löydettiinkin  11   Lokakuuta 1953."
E;" Jatka Kyllikki."
K:"Aamuyöstä hautaaja tuli tarkistamaan tapahtumapaikan ja kauhukseen huomasi että minulta oli pudonnut tavaraa,kuten se toinen   kenkäni sekä takkini vyö  ja ne hän hautasi sellaisen mättään alle
piiloon.Koska hän oli seppä että pyöränkorjaaja ammatiltaan,niin sen takia hän huomaamattaan sitoi sillä langalla  sen miesten sukan siihen kenkäni sisäpuolelle.
Hän kuoli muutama vuosi minun kuolinpäiväni jälkeen ja toinen niistä autolla ajajista tappoi  itsensä 8 vuoden kuluttua ja se toinen hukkui erääseen lampeen Lapissa ollessaan.
Kuolemani oli silkka vahinko ja ainoastaan sitä hautaajaani voidaan syyttä hautarauhan rikkomisesta,sekä niitä poikia heitteillejättämisestä.
Näin lopuksi ilmoitan että vaikka olisinkin kuollut niihin vammoihin,jotka sain iskeytyessäni tienreunan teräviin kiviin,että verenhukkaan,niin kuolin vasta  ... kun minut haudattiin..!!  ja se oli 18/5-1953."
E;" Esittämäsi asiat jo olin tiennytkin  ja varmaan muistatkin,että löysin hautaamiseesi käytetyn lapion noin 400 metrin päästä haudastasi ja se lapio on nyt Vaasan rikosmuseossa.Vuosi oli  kesäkuuta 1990.Toimittaja Matti Paloaro ( jo edesmennyt) teki lapiosta jutun Alibilehteen 10/1990  ja jos joku  haluaa siitä asiasta lukea enemmän,niin lehti varmasti löytyy vielä nykyisinkin."
Toivon sinulle Kyllikki Saari hyvää jatkoa välitilassasi  ja rauhaisaa eloa siinä mielessä että trageriasi on selvinnyt."
K";Jaksamista Ekku...jaksamista...."

10/3-2013-
Ekku Mattila.
Selvänäkijä.
Aikamatkaaja.
Ruusuristi.