maanantai 14. joulukuuta 2015

Viitasen Aarre meni puihin vedonlyönnissään.

14/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuonna 1980  menin  kylään Kauhajokisen  entisen asesepän , Aarre Viitasen luokse.
Meillä oli tapana  keskustella  hänen kanssaan niin käynyistä  sodista, kuin kenties  tulevistakin sellaisista.
Aarre  uskoi  vahvasti tietäjänkykyihini.
Samaan aikaan oli   Lake Placidin talviolympialaiset ja illalla  30 km hiihto  ja siinä mukana Kurikkalainen Juha Mieto.
"Miataa  saa kultaa"  sanoi Aarre  iloisena  .Hän oli kuulemma nähnyt unta edellisyönä  ja  sanoi että aina on hänen unensa toteutuneet , mutta minä siihen "ettei juha saa mitään mitalia".
"Ja aatana..sanoi  Aarre.....Miataa saa kultaa  usko se....ja minä taas iihen ettei saa mitään mitalia..........
Niin siinä me "keskusteltin tyyliin...saa..ei saa..saa.. ei saa...saa..ei saa...saa ja ei saa..ja  välillä meidän ,taikka  Viitasen äänensävy taisi noustakin..  heh..
"Usko ny hyvä mies...sanoi taas Viitanen...Miataa voittaa KULTAA  ja minä taas siihen  ...että usko ny hyvä mies itte ettei Miataa  SAA   mitalin mitalia.."...
"Miten voit olla noin varma kysyi Aarre ja  sanoin että näin Juhan sanomalehtikuvan jossa oli pahat häviön merkit ja sen perusteella väitän....Miataa ei saa mitalin mitalia..
¤¤¤
Nooh....siihen oli tullut kaksi muuta  henkilöä ja heistä  toinen sanoi  :
"Lyökää  vetoa"....niin helppoa se on ja me heti asiasta kumpikin innostuttiin.
 Aarre  pani vetoon  Vaasan saaristossa olevan saaren/+siinä  olevan savusaunan  , kuulemma arvoltaa 30000 markkaa (5000 Euroa)  mutta minä sanoin ettei mulla ole sellaista  summaa  ja sanoin että käykö 2000 markkaa ja Viitanen sanoi että "käy....helppo raha...son mun.."
Pläts me kättä päälle lyötiin ja ne kaksi ukkoa todistamaan.
¤¤
Ja niin mä lähdin kotiani..ja tuli iltaa sekä ehtoo ja 30 km hiihto. .....jossa Miataa  oli seittemäs eikä siis saanut mitalia  ja odottelin sellaisen viikon verran ennenkuin lähdin savusaunavetoani lunastamaan...mutta annas olla.
Viitanen ensin piilotteli yhyressä  huaneessaan ja sitten uskalsi tulla esille sekä virkkoi....."Tana....en olisi millään  uskonu ettei Miataa  voita...."......ja mä siihen että "minähän tiesin"....muuuuttaaaa...:
Savusaunaa en saanut....
Entinen aseseppä Aarre Viitanen meni puihin.
Ainiin....yksi tarkennus vielä....noin kuukauden   päästä  soitin virkamiehelle ja kyselin että onko vedonlyönti virallinen/pätevä  koska siinä on kaksi  todistajaa ....mutta hän vain naurahti....
Vaikka  veto olisi ollut ns mustaa valkoisella se ei ole lainopillisesti pätevä......se on kuulemma miehestä kiinni.....virkailija  sanoi.
Juu.

Ekku Mattila.