lauantai 5. joulukuuta 2015

Valkoinen pukuni ja sen tummahko vyö.

5/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin  tuossa hetki sitten harjaamassa valkoisesta puvustani ,johon liittyy mustahko vyö, pölyt pois ja  niinhän siinä taas kävi...taikka käy...
MUisteloa pukkaa...
Hesassa   1969  siihen seuraan liityin ja taidanpa olla edelleenkin, meinaan omasta mielestäni ainakin.
Vaikka.......minut potkittiin siitä puljusta pois 1978. Muistaakseni.
Olin hyvä oppilas ja  sillai reipas. Koska omasin siihen aikaan ja vielä yhä tänäkin päivänä todella nopeat refleksit , niin pääsin   ylenemään "värikoodien"  kautta  melkein huipulle saakka. Siihen mustahkoon vyöhön olisi kuulunut "enää"   kuutisen astetta ja sitten meinaan paras.....jee.
Mutta......antaakaas olla.....
Alahärmälääsen luonteeniko takia (??)  jouduin tämän tästä  tilanteisiin joissa oli valittava....joko lähdet karkuun , taikka annat tulla mitä olet oppinut. Sellaisia pyörähdyksiä  oli ja oli  ja oli  ja oli...sekä oli  ja taas oli....ja ennenkuin huomasinkaan jouduin ns leivättömän pöydän ääreen.................sakkoja tuli    ensin kerran .Sitten toisenkin  , kolmannenkin ja  hups...saman vuoden aikana  Marraskuussa  samanlaisen pöydän ääreen jossa ei ollut ruokaa.
Syytteen mukaan pahoinpitelin  3 henkilöä Espoon Olarissa ja sain noin 3000 markan korvausvaateet, sekä kuluja samanverran. Vaikka kuinka koetin kertoa että kaikissa tapauksissa minun päälleni käytiin ensin ja jouduin puollustamaan itseäni , niin kuuroille korville meni puheeni......
Koska......tuomari (rit)   luki papereistani että minulla on mustahko vyö   ja  näinollen tappelutilanteita tulisi välttää kaikin keinoin. Mieluiten  lähtemällä livohkaan.....juu.
Nooh....perskutarallaa....seurani pääpomot saivat asiasta (asioista)  kuulla ja minut kutsuttiin   puhutteluun sekä sen seurauksena kenkää   valkoisen pukuni persuksille.
Töms.
Vaikka puollustin  heikkoja sekä sorrettuja.
Töms vaan tuli.

Ekku Mattila.