tiistai 8. joulukuuta 2015

Tupakki/viinalakkoni piti...

8/12-2015.
Ekku  Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuonna 1972 olin yhdellä työpaikalla, jossa  työskenteli  200  sotaherraa.
Siinä  aamukaffin aikana   tuli puheeksi   sekä viina että tupakki ja minä sanoin että olen ollut raivoraitis vuodesta 1969.
Siis kolmisen vuotta.
"heheh  yksi sanoi....ei olla kovinkaan kova lakko..vai ?   ja minä siihen että kuis niin?
"Tarkoitan sitä , jatkoi yksi herra ,että jos tarpeeksi rahaa sinulle tarjottaisiin , niin varmasti   sortuisit taas..?...................... ja minä siihen että täh?
"En muuten retkahtaisi "...vakuutin  mutta  nauru kaikui  ruokalassa..hehehhehehhehhee  tyyliin.
Jälleen vakuutin että  tupakki/viinalakko varmasti pitää  mutta ei kukaan uskonut..ei  ja ei..
Lähdin siitä omiin touhuihini, mutta kummastelin kolleegoitteni toimintaa..sillä  he pitivät jonkinmoisia  rupatteluhetkiä ja sen aikana vilkuilivat minuun päin sekä nyökyttelivät päitään jännästi....Huomasin myös että yhdellä oli iso hattu kädessään ja se kiersi pöydästä  pöytään..................täh?  tuumailin.
Mitä kummaa kolehtia keräsivät `?
Ja niin tuli  kello 11,00 suunnilleen  ,siis ruoka-aika  ja mentiin murkinalle. Hetken päästä siihen asteli suuri hattu kädessään herra Andesson ja hän minun eteeni  istumaan sekä lausui seuraavasti..........
"Ekku.....me kerättiin tähän   hattuun noin 800 markkaa ja se on sinun jos yhden  haijun vedät  tupakasta ja nappaat korkillisen viinaa "........ja eteeni tuotiin  savuava Malberi ja  viinapullon korkki jossa oli viinaa  juu.
Hehheheh..hihihihi...kuului ympäriltäni...heheh....mutta minäpoika   tönäisin sen korkillisen viinaa siihen pöydälle nurin ,sekä sihautin palavan tupakin sammuksiin  saman tien.
"En muuten riko viina/tupakkilakkoani" sanoin.....ei onnistu......ja arvakkaapa ituttiko  äijiä??? Jo sen takia koska he joutuivat palauttamaan siinä hatussa olevat rahat  ittekullekin  joka  rahnaa antoi.
Heh.
Muuteen......se 800 markkaa oli siihen wanhaan hyvään aikaan suunnilleen  3-4  viikon  palkka.
Oli..oli...

Ekku Mattila.