keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Poliisi Urpo Lintala ja Ekku Mattila.

9/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kolmas kummallisuus...juu.

Asuinmme vaimoni kanssa Kurikan myllykylässä noin 3 kuukautta ,kun puhelimeni soi.....
Piririririririririririiiiiii...piriuiiiipii....ja vuosi oli 1989...suunnilleen..
Noin....
Ja siihen vastaamaan ja siellä toisessa päässä oli  Kurikkalainen poliisi Lintala Urpo.
Hän oli kuullut minusta tottakait  ja siitä että olen aika  hyvä selvänäkijä ja sentakia kysymään  seuraavasti...
"Ekku....Seinäjoen poliisitalossa  olisi vapautumassa  oikein hyvä virkapaikka ja   siihen olisi muutama hakija  ja kannaasiko minun hakea sitä paikkaa  vai ei...  ??  sillä   olisin mielestäni  toiseksi paras hakija.....sillä ensimmäisellä hakijalla on enemmän koulutusta ja muuta   kurssijuttua..joten mitäs   sanot  Ekku??  "
"Helpppo nakki sanoin......se   jolla on enemmän koulutusta on hakenut syntymäpaikkaansa  Tampereelle  ja kun niin tekee tulee sinun vuorosi koska olet toiseksi paras...siis laita paperit  vetämään vaan.....saat sen paikan.."
"Ohoh....vastasi Lintala.....jos niin  käy ja  minut valitaan  siihen Seinäjoen virkaan...niin   mansikkakakun sinulle tuon Ekku.....kakku on sinun....jos niin  käy...."
¤¤¤¤
Siinä me vielä hetken aikaa juteltiin säistä ja muusta päivänpuheenaiheista ja sitten heit heit toisillemme heitettiin..
Moikkaaaaa...ja näkemiin
¤¤¤
Juu...uu.....noin kahden viikon päästä.....en nyt muista sainko mansikkakakun.....(heh)..mutta kuiteskin Lintalan Urpo  valittiin siihen avoinna olevaan virkaan Seinäjoen poliisitalossa......ja aina kun Urpon kanssa  nähtiin....niin arvaatteko mistä me juteltiin..??
Niinpä.


Ekku Mattila.

Öhöms....jossette  tätäkään tositarinaani usko, niin eikun Lintalalta tarkistamaan...kyllä hän kertomukseni  toristaa....Kurikkalaaset  ovat reilua porukkaa.