perjantai 4. joulukuuta 2015

Niilo Ylivainio tyrmäsi minut..

4/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Hesassa asuessani  kuulin että saarnaaja Niilo Ylivainio   esiintyy UKK    hallissa ja siispä tuumasin mennä  pyhää miestä  katsomaan.
Niilo oli Helluntalainen ja kotoisin  Alahärmän linnanmäeltä  noin  5 km päästä omasta syntymäkodistani.
Vuosi  oli 1979....muistaakseni...
Taikka  1980......
Jokatapauksessa sinne menin......veljeni Raimo oli tukena ja turvana.....
Tupa oli täynnä , taisi olla 2000 ihmistä...ja   virret raikui , laulut soi ja niin kului 2 tuntia.
Sitten tuli Niilon vuoro.Hän saarnasi Jeesuksesta joka oli puhetta pitämässä jossakin talossa ja tupa oli niin täynnä ettei sisään enää yhtään mahtunut ja sen takia yksi sairas laskettiin  kattoon tehdystä reiästä alas..ja parantui halvauksestaan.
Saarnan lopuksi Niilo kutsui  meitä syntisiä luokseen  hallin eteen ja tottakait   minäkin menin....koska synt....eiku muuten vaan....ja jonoon siis....
Meitä "kaatumatautisia" oli siinä kahdessa rivissä  noin parisataa  ja sen rivin alkupäässä   seisoi Niilo Ylivainio. Koska  uskoin että ns kaatuminen  kuuluu pyhän hengen saamiseen , koska epäilin ettei ainakaan mua kukaan kaada pelkällä sanalla , niin en missään vaiheessa katsonut jonon alkupään suuntaan....en vahingossakaan.
Olin vain sillai mukana ja juttelin Raimo veljeni kanssa, joka seisoskeli siinä meitin vierellä.Hän ei katsonut tarpeelliseksi saada  pyhää henkeä. Oli kait jo valmis...juu.
Noh antakaas olla .
Yhtäkkiä   Niilo  Ylivainio seisoi edessäni sekä  kysyi mitä haluan. Mua tavallaan hiukkasen hävetti jo se koska veljeni naureskeli siinä vieressä naama punaisena ja se että en tuntenut itseäni sillai syntiseksi...ja siis seisoin siinä sillai..sanoisinko muuteen vaan.
"Rauhaa  maailmaa haluan" sanoin  Niilolle ja hän ojensi minua  kolmella sormmellaan, sekä sanoi jotakin....jota en muista tänäkään päivänä.
Tumps.....viuuh.....ja töms.....
Lensin suoraan taaksepäin ainakin metrin/toista , jossei enemmänkin ja tömähdin suoraan  puiselle   puhujakorokkeelle.....en vajonnut millään lailla kuin ne muut jotka valuivat alas saatuaan pyhän hengen ....minä tuiskahdin suoraan perseelleni....että tömähti.
Töms.
Ja voi poijat miten Raimo  veljeni kikatti.....vedet silmistään vaan valui....ja mulla koski takaraivoon....aikalailla sanoisin....Onneksi se koroke oli puuta....jos olisi ollut kovaa betonia..niin...pääni  olisi haliennut...ko?
Siis....?  Huomasiko Niilo etten ollut   ihan tosissani...??  ja sentakia "mäjäytti"  mun perseelleni ?
Vai  antoiko itte taivaan pomo mua selkään ??
Jokatapauksessa  kasteen sain.....taikka pyhän hengen tarkasti  ilmaistuna...vai miten sen kirjoittaa.......
Sanokaas te.

Ekku Mattila.