torstai 17. joulukuuta 2015

Kyl ulosottomiehet juoksi tontiltani.....

17/12-2015.
Ekku Mattila.,
Aikamatkaaja.


Tuli Torstaipäivä......iltaehtoo  ja kello noin   12,50....reikä reikä.
Vuosi 2001.....
heh.
Olin jo hyvissä ajoin mennyt odottelemaan niitä kahta ulosottomiestä jokka sanoivat etteivät ne mua pelkää..........sillä mä tykkään haasteista.....jup.
Ja katoppa.....aika tarkkaan  13,00  näin  uudehkon henkilöauton lähenevän meitin  tupaa ,ajavan  sen pihaan  sekä kahden miähen siitä astuvan....Toinen se Jurvalainen oli iso....melkein kaks meetrinen   , mutta se toinen Porilaanen kunnolla mua alaleukaan saakka...siis  pieni  käppänä.
"Jahas.....mulle sanottiin.....me tultiin nyt ulosottokatsastusta  tekemään ...tässä olisi lupa siihen ja siis jospa aloitamme "??....ja mä siihen ...."niin tulitte".....sekä   aloin kävelemään pihassamme  ollutta vanhaa Kontio Sisu  kuorma-autoa kohden.
"Kenes tuo kuorma-auto on"  kuulin kysyttävän ......mutta en  mitään vastannut.....sillä minulla oli vakaa tarkootus siirtää se pois siitä hallien välistä....sillä soli  niinku tiellä siinä kohdassa.......ja siis siihen autoon  nousin..sen käynnistin ja  peruuttamaan ryhryin...
Mutta !!!!..........
Korviini  kyllä kuulin selvästi.... kriik..Kriik...KRIIIIK....kolin...kolin..raaps,,,KRIIK..ja yhä kolin..kolin...sekä jumalatoonta huutoa... Koska siinä Kontiossa oli sellaanen nosturi  ja sen varsi  välillä raapi lavan reunaa , niin luulin sen äänen johtuvan juuri tästä seikasta.......mutta ei..
Havaattin  myöskin sivusilmälläni  miten se isoompi ulosottomiäs heilutti  kumpaakin kättään sillai ristikkäin.....mutta luulin sen tarkoittavam että anna mennä vaan....anna mennä vaan....juu.
Ja minäpoika peruutin..kunnes hella paratkoon näin sivupeilistä että  kuorma-autoni taakse joku henkiöauto ruttaantui.........kriiks....Kriiks......kolin..kolin..
Voi..voi mikä tahatoon  vahinko  !!
Voitte kuulkaas uskoa  että ne  juoksi...!!....markiltani poispäin.....kohden postilaatikkoamme jonne oli matkaa satakunta meeteriä....ja kovaa he   juaksi....kopoti..kopoti..kopoti....melkein samassa tahdissa    sanoisin....sen pitemmän musta nahkatakki vain hassusti heilahteli...ja  sen pienemmän kädessä ollut laukku  teki melkein täyttä ympyrää.....viuh..viuh...
Juu.
Jospa jatkan taas uudella sivulla...??

Heetkineen taas...

Ekku Mattila.