maanantai 7. joulukuuta 2015

Kuollut kasakka kummitteli...

7/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Muutimme tänne nykyiseen asuntoomme  1990.
Melkein heti huomasimme että täällä kummittelee . Yläkerran keinutuoli   kiikkui itsekseen, raskaita askeleita kuului selvästi , kitara soi komerossa, vaikkei siellä ollut kitaraa ja kaikkea muuta sillai "mukavaa "..
Kun tuli kevät/talvi niin kuuului kiivaita juoksuaskeleita hangella varsinkin iltayöstä. Ne tulivat suoraan kohti ja menivät tavallaan kuin lävitse. Rahina vain kuului ja karvat nousi pystyyn sanoisin.
Jos menit kävelemään vaikka kello 21,00 illalla  , niin noin 50 metrin päästä tunsit  sinua jonkun seuraavan.....eikä tiellä näkynyt ketään...ja karvat   sojotti  pystyssä kuin siilin piikit.
Mukulat eivät uskaltaneet   mennä hämärässä pihalle.....juoksuaskeleita..juoksuaskeleita....tornin ympärillä kierteli valopalloja.....koira ulisi pelästyneenä kopissaan..
kiva..kiva....
Noh...noin 5 vuotta sitten kyllästyin kummitteluun.
Menin hämärässä pihalle syksyn pimeimpään aikaan, noin kello 24,oo....ja  odottelin....odottelin ja taas odottelin....Istuin puutarhamme vieressä olevassa  puutarhakeinussa ja antakaas olla !!!
Sain seuraa......noin 5 metrin päästä sujahti  ohitseni kumma hahmo , ilman mitään ääntä...ei kahinaa eikä mitään askeleita. Hetken kuluttua se tuli eteeni ja meni ohitseni vasemmalta puolelta..eikä taaskaan mitään ääntä... Hämärä hahmo jäi paikalleen ,tavallaan odottamaan noin 10 metrin päähän minua....
Nousin  keinusta ja menin hahmoa kohden joka väistyi edestäni ja jäi  pajupensaikon keskelle. Minä perässä sisukkaasti. Siinä kohtaa pensaikkoa oli tunne  kuin avatussa jääkaapissa. Kummallisen koleaa sekä  jäätävää.......ja tottakait tiesin missä mennään.
Aloin juttelemaan "sille".....kerroin että sinä olet kuollut , etkä enää kuulu tänne maan päälle. Olkoon nimesi mikä tahansa , niin kuule mitä sanon....Mene matkoihisi....hyväksy  kuolemasi....sinulla on paikka jossakin ja ota se  vastaan...ennenkaikkea hyväksy kuolemasi.....mene pois..mene..mene...
Lausuin  myös herran siunauksen   ja  "hautasin " hänet....maasta sinäolet tullut ja maaksi sinun ptää jälleen tuleman....Herran nimeen .
Kerroin myöskin että  teen hänen muistokseen taulun, jossa  on syntymäaikasi. Kuolinaikasi sekä nimesi.
¤¤¤
Seuraavana päivänä naputtelin kuparitauluun nimen joka tuli mieleeni, syntymäaika joka tuli mieleeni sekä kuolinaika joka tuli mieleeni ja kiinnitin taulun puutarhamme viereen .Lisäsin tauluun  tekstin joka tuli mieleeni ja  siinä se oli.
"Sattumaltako?" luin myöhemmin kirjastosta   lainaamaani kirjaa jossa kerrottiin  1809  sodasta. Kirjassa mainittiin taisteluista jotka käytiin kasakkain sekä  Suomen sotilaitten välillä täällä Kauhajoella ja ne sopivat  hyvin kuparitaulussa  esittämääni aikajaksoon. Kasakat  lähtivät pakoon   jäätyneen joen ylitse ja   moni niistä saatiin kiinni ,sekä tapettiin. Tästä asunnostamme on vain 6 kilometriä siihen taistelupaikkaan ja voidaanko olettaa seuraavaa ?
:Pakoon päässyt kasakka tapettiin  nykyisen puutarhamme paikkeilla...tiheän pajupensaikon keskellä ja hänen  ruumiinsa hajosi siihen  pikkuhiljaa ? Maaksi sinun pitää jälleen tuleman..
Niin......se teksti jonka lisäsin siihen kuparitauluun ja joka tuli vain mieleeni...tarkoittaa  suomennettuna......"Valoa kohti". Tämä asia selvisi myöhemmin . Enää ei hämärä hahmo  juoksentele keväthangella markillamme....hän on saanut rauhan...
Jossette usko kertomustani , niin tulkaa  käymään ja katsotaan yhdessä pystyttämääni kuparitaulua.......Se on yhä siinä.

Ekku Mattila.