maanantai 14. joulukuuta 2015

Herra X ja vohkitut tiilet.

14/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Ajelin  eilen huvikseni erään  puolitutun  muurarimestari herra X  tiilisen tuvan ohitse ja ajattelin että saan kaffia  sieltä ja niin sainkin.
Komea  puolitoistakerroksinen  talo , vaikkakin matalampaa mallia , sellaista  1970  lukulaista , terassi että  sen päällä katos.
Paikka  Ylöjärveltä hiukkasen jonnekin suuntaan.
Herra x  isä oli aikoinaan töissä tiilitehtaalla  ja ollut sen perustamisesta  lähtien. Koska asusteli työpaikkaansa lähellä, niin  työmatkat teki polkupyörällä ja tavallaan kahteen kertaan koska aina ruokatunnilla  kävi kotonaan syömässä ......ja hyvin elämä sujui.
Hänellä oli pyörässään tavarateline , niin edessä kuin takanakin  ja  molemmissa  rottinkinen  tavaralaukku, suunnilleen  50 senttiä x 50 senttiä.Korkeutta  kolmisenkymmentä. Kannet  päällä.
Juu.
Oltuaan  tiilitehtaalla  19 vuotta herra x:llä  kävi "työtapaturma". Ajellessaan  jälleen kerran kotiansa  syömään ja ohittaessaan  tehtaan  portin , jonka edessä seisoskeli  vartija tupakilla herra X:sän takimmainen  tavarateline keikahtikin  nurin. Se romahti  maahan , melkein vartijan  varpaille ja kova kolina vain kuului.
Uusia tiiliä sieltä paljastui. Kymmenkunta kappaletta ja saman verran etutarakalla olevassa tavaratelineessäkin. Ja eikun  johtoporras paikalle laskemaan tiilet ja sitäkauttta tultiin  huomaamaan että herra X  oli  joka ikinen työpäivä  vohkinut  firmastaan  noin   20  tiiltä ja kun sen kertoo  hänen työssäoloajallaan = melkein 20 vuotta....!!??.
Rikos kannatti.....sillä  tiilitehdas ei suurempaa mekkalaa asiasta nostanut tuumasivat  vain että olkoon.....Lisäksi herra X sai pitää työpaikkansa.......joten.....
Kysymys..?
Rakensiko hän vohkituilla tiilillä talonsa?
Vastaus :
Kyllä.

Ekku Mattila.