lauantai 12. joulukuuta 2015

Aavistiko Pentti Rajamäki kuolemansa ?

12/12-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tunsin Rajamäen Pentin (Kauhajoelta) noin vuodesta   1993 saakka siihen asti kun hän kuoli 20/4-2000. R.I.P.
Liikuin paljon Pentin mukana , ajoin hänen ostamansa auton Kauhajoelle ,sekä muutaman kerran olimme  etsimässä kadonneita muutamassa  paikassa.
Meillä oli paljon keskusteltavaa , laidasta laitaan, asiasta jos toisestakin.
Koskaan emme  puhuneet kuolemasta...
Paitsi Tammikuussa 2000 ja sen aloitti Pentti. Hän  tiedusteli että kuinka pitkään menee ennenkuin luut hajoaa   tuhkaksi, haudassa eritoten ja minä sanoin ettei luut hajoa periaatteesa koskaan. Ja siitä  syntyi pienimuotoinen väittely, sillä Pentin mukaan luut hajoavat jo muutamassa kuukaudessa ja minä väitin edelleen ettei hajoa.
Sanoin että on löydetty ihmisten  luita joiden ikä on  radiohiilimenetelmällä  mitättu  muutaman miljoonan vuoden taakse, mutta Pentti  ei sitä uskonut. Kerroin että  ihmisen luut   pysyvät  satoja vuosia esim haudassa hajoamattomina ,  riippuen  maan koostumuksesta ym seikoista mutta edelleenkin  Pentti väitti vastaan.
Ehdotin häntä ottamaan asiasta selvää, esim kirjojen avulla   ja niin hän lupasikin tehdä.
Sitten Pentti alkoi kyselemään pystyykö   ihminen  kummittelemaan  kuolemansa jälkeen ja sanoin että kyllä  pystyy.Tästä asiasta  me olimme täysin samaa mieltä  ja  kun kerran tulimme Hesasta Kauhajokea kohti, niin koko matka me  keskusteltiin  kummituksista.
Noin Maaliskuulla  2000  Pentti   varovaisesti  kysyi että näenkö todellakin ihmisen tulevaisuuden hänen   valokuvastaan ja sanoin että kyllä näen. Sanoin että   tuo minulle muutama kuva itsestäsi ja katson mitä näkyy  ja niin Pentti lupasikin  tehdä.
Suunnilleen Huhtikuun alussa Pentti toikin  8 valokuvaa itsestään ja lupasin niitä katsoa myöhemmin ......ja niin Pentti lähti  ja kun tärkemmin sitä  tapahtumaa muistelin, hänellä oli kiire jonnekin....jonnekin...
Tuli 20/4-2000  ja sain aamulla soiton ,että Pentti oli löydetty kuolleena  Mäyryn  entisestä meijjeristä ja hänen kanssaan kuoli Isokyröläinen Katajamäki.
Muutaman päivän kuluttua  muistin Pentin minulle antamat valokuvat itsestään, mutta vaikka kuinka niitä etsin en  kuvia mistään löytänyt. Minulle ei ole koskaan käynyt samalla tavalla asiakkaiden antamien kuvien kanssa, ei  koskaan. Sen takia olenkin miettinyt olisinko pysynyt Pentin   pelastamaan selvänäköisyyteni avulla.....??...
Jos kuvat katosivat sen takia ??.....taikka  se oli pelkkää sattumaa...
Ko ?

Ekku Mattila.