perjantai 14. elokuuta 2015

"Sinisiä ajatuksia"...sanoisin.

14/8-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Istuskelin  terassilla , näin taivaalla liitävän  lentokoneen ja   sain aiheen kirjoittaa pienen   jutunaiheen....
Maapallolla elää nytkin heimoja , jotka elävät kivikautta yhä. He eivät osaa kirjoittaa, eivät lukea ja heiltä puuttuu kaikki ns kehittyneen yhteiskunnan keksinnöt.  Vielä edelleenkin he kummastelevat taivaalla  suhisevia lentokoneita ja jos ovat vahingossa nähneet  vaaleaihoisen ihmisen pitävät sitä outona kummajaisena.Usein ovat sellaisen syöneet suihinsa.
Nam.
Heillä on vain myrkkykeihäät ja jousensa ja  palava nuotio .
Kuvitellaanpa ,että maapallon ihmiset sairastuvat johonkin uuteen ja tappavaan tautiin. 99,99 % meistä kuolee siihen muutamassa   vuodessa  ja vain jossakin Brasilian  viidakoissa elävät jäävät henkiin.Muutama sata , kenties ja  aikanaan heimo  kehittyy  pikkuhiljaa , sekä  tuhansien vuoden kuluessa  keksii uudelleen ne keksinnöt, jotka olivat "tuttua kamaa"  silloin  ennen. 5000 vuotta sitten.
Mutta...tämähän on täyttä totta. Juuri selvänäköisyys perustuu tälläiseen  tapahtumaan. Kollektiivinen  muisti on taltioinut tapahtumia  satojen vuosituhansien kautta  ja  ihmislajit ovat   syntyneet  sekä kuolleet  taas uudelleen  ja uudelleen. Syklin tapaan.
Nykyinen ihmislaji taitaa olla aika lähellä tuota  vääjäämätöntä   häviämisen  kohtaloa ja me emme voi sille yhtään mitään.

14/8-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.