perjantai 21. elokuuta 2015

Ikkunaremontista Vaasan putkaan ....jatkuu ...2..

21/8-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Siis häh..???.mitä peijoonaa ??
(Jatkuu)

Kotiani kohti  ajelin kaikessa rauhassa  Ylistaron asemalta kohden Kurikkaa ja siis ns Könnintietä.
Ilta oli hämärälle menossa ja  pääsin sen hiekkatien   loppupäähän josta alkoi kunnollinen asfaltti...kun vastaani pöllähti  virkamiesten isohko "tila-auto".
Kriiiiiiik...!!!
Ristus kun poijat  jarruttivat.....!!...melkein suoraan autoani kohdin ajoivat ja minun oli väistettävä  oikealle pientareelle ,että  ruoho rapaji.....ja  maijassa  jokainen valo oli vilkkumassa...sinistä ja punaasta..punaasta ja keltaasta...ettei vaan ollut viheriääkin..?? Näky oli kuin Venetsian karnevaaleista...heh.
Eikun  autoni ikkunaa laskemaan ja kysymään,että häh??....mitäs ny ??
"Ajokortti, sekä rekisteriote"  lausuttiin ja niin tein. Ojensin lappuset virkamiehelle joka minun huulieni väliin  tökkäämään  valkoista  muovipilliä ja nollaahan se tietysti näytti.
"Jaahas "  kaveri kysymään...."mistäs sitä ollaan niinku tulossa?".....ja vastasin että  ikkunaremonttihommistahan minä...Isostakyrööstä....läheltä Ylistaroon asemata...8 km päästä siitä.....ja kotiiin menossa niinku".
"Varkaissakos sitä  ollaan oltu"  kuulin lausuvan hänen ja edelleen sanoin että häh??....ikkunaremonttihommissahan minä....sekä selitin miten olen puolitoista vuotta sitten sopinut talon omistajan kanssa  remonttitöistä. Näytin myöskin virkamiehelle työvaatteeni...maaliset haalarit sekä  kirvesmiehen työkaluliivin ja ynnä muuta sanoin.....mutta.....ei auttanut ei..
Suunnilleen 15 minuuttia istuskelin autossani ja siihen tupsahti  toinen  "tila-auto"  ja siihen he  nostelivat  "kalliit" antiikkitavarani ja sitten  ohjasivat minut  kädestä pitäen tila-autonsa takapenkille, jossa oli rautaaseeet  ristikot lasien edessä.
Ja   eikun Vaasaa kohti.
Ilta oli jo pitkällä , noin 23,30...heikunkeikun.
Putkan numero 127 ovi kolahti ja maate  betoniselle petille. Hyvää yötä.
Hyve öte.
Aamulla sain pienen jugurttipurkin , pari leippää ja niin aika meni puoleen  päivään, jolloin tuotiin jotakin lihanpalasen tuntuista rokanoffia muusin kera, voinappi , ruisleippä  ,maitua  muovilasissa , sekä muoviset  ruokailuvälineet.
Kello  15,00  kutsuttiin  virkamiehen juttusille ja  sanomani ylöskirjaamaan.
"Tämähän on selvä juttu" lausui hän ja jatkoi.."tässä on  se  lappunen, joka oli työhaalarisi taskussa ja jossa olet ilmoittanut että olit ollut  ikkunaremonntitöissä siinä talossa , jättämäsi puh/numero, sekä oma allekirjoituksesi näkyy.....tässä on käynyt selvä väärinkäsitys ....tuohon kun raapustat nimesi niin  menen tutkijan luokse ja  pääset sitten jatkamaan matkaasi"....
Noin   puolen tunnin päästä niin tapahtui ja aikamatkaaja  otti  suunnan Kauhajokea  kohden.
Seuraavana päivä kyliltä kuulin...että se kyseinen   talo olisi (jälleen kerran) vaihtanut omistajaa  ja uusi omistaja soittaa prätkäytti  virkamiehille  poninhäntäisestä suurroistosta, joka posket  pullollaan kanteli tavaroita farmariautoonsa.
Heh....
Putkasta  päästyäni..heti seuraavana  päivänä kävin viemässä sen  puuttuvan 36 senttisen ikkunalasin pokineen Seljäntie kakkoseen , jätin sen nojalleen ovea vasten sekä siihen lapun jossa luki:
"Terve...jätän tämän 36 senttisen lasin tähän ja jos haluat että tulen sen sovittamaan paikalleen, niin soittele."  ..
Vaikka nimeni ,että numeroni jätin niin. arvaatteko jo??
Ei ole puhelimeni pirissyt.
Ei ole.
Minkä veen takia ?
Häh?

21/8-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.