keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Maamoottorista...Kauhajoen koulusurmiin.

2/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Ostin parisen viikkoa sitten vanhan 1920 luvun ns maamoottorin . Ne alkaa olla aika harvassa jo , sillä se painaa 300 kiloa ,eikä sen havosvoimat taida olla hääppösiä.
Nykyaikainen  5 kilovatin sähkömoottori voittaa sen mennen tullen. Juu.
Noh.....
Muutama päivä sitten sain puh/soiton ja mieshenkilö kysyi että onko mulla maamoottori , kunnossa ja  myytävänä.
Minä sanoin on..on..on  ja hinnankin sanoin ..kauppa tuli  heti paikalla.
Ostaja on kotoisin  Ilmajoen suunnalta , Könnintien paikkeilta  ja siis sinne maamoottoria raijaamaan.  Peräkärryllä tietty.....ja auton perässä tottakait.
"Onkos noi kärrytkin myytävänä"  kysyi  mies ja sanoin että on ,jos  400 maksat.
400....Euroa.
Taas tuli kaupat. Kaffipöydässä juteltiin ja siinä tuli  esille ,että heidän tyttärensä kuoli 23/9-2008  Kauhajoen koulutrageriassa. Surusta eivät ole päässeet vieläkään ja  eivät koskaan pääsekään.
Kerroin että  meidänkin tytär  oli samassa koulussa ammuskelun aikaan. Vain hyvällä onnella/tuurilla/kohtalon oikulla hän selvisi  hengissä ammuskelusta. Se pirusaari yritti siihenkin luokkahuoneeseen , jossa tyttäremme oli piilossa  6 muun kanssa , mutta meni muualle.Sillä välillä oppilaat pääsivät pakoon toisen portaikon kautta.
"aavistitko ollenkaan, että jotakin pahaa on tulossa siinä koulussa" ?  kysyi  mies ja sanoin että kyllä aavistin.
Sinä päivänä , noin viikkoa ennen , kun tyttäremme koulu alkoi , olin häntä viemässä  asuntoa katsomaan. Jo portaissa  tunsin kumman valtavan pelon tunteen , sellaisen hätääntyneen  tuskan ja siitä kerroin vaimolleni samana iltana. Ihmettelin että  mistä  se tunne tuli ja se tuntui joka kerran kun hain tyttäremme välillä kotiimme.
Monta kuukautta ennen pirusaaren murhatöitä sanoin vaimolleni ,että meidän on muutettava täältä Kauhajoelta pois , muuten  tulee kuolema. Tämä tunne vahvistui  koko ajan ja oli  pahimmillaan viikkoa/kahta ennen  murhia.
Asian tekee kummalliseksi tyttäremme  video/digikamera...sillä siitä alkoi kuulumaan selvää römeän miehen ääntä....."Varo..varo..varo..varo"  se hoki. Äänen kuulivat monet muutkin ja kaikki sitä ihmettelivät....... Todella outoa on se, sillä   tapahtuneen jälkeen , muutaman päivän päästä ,tyttäremme hukkasi  sen digikameransa, eikä sitä ole mistään löytynyt.
Outoa, vai mitä ?


22/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.