sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Laskuvarjohypyistä ...ja vähän muustakin.

12/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Eilen   suoritettiin Lamminmaan lentokentällä laskuvarjohyppyjä, aamusta kello 10,00 alkaen  ja minä tietysti niitä katsomaan.
Sain  muutamia hyviä kuvia/videoita , jossa yhdessä  oli  Muurimäen Juho . Hän liittyi laskuvarjokerhoon ja  saa sitäkautta hienoja kokemuksia itselleen.  Vaikka minä olen.....aika iäkäs...jo.....niin eipä ole sanottu ettenkö jonakin päivänä .........??!!??...muistaakseni sillä saralla ei ole ikärajoitusta........
Ja toinen asia....
Lamminmaasta kun kirjoitin.....
Noin vuonna  1988...Huhtikuussa...lentokentän takana   asuva mieshenkilö (sanotaan häntä vaikka Pekaksi) sanoi äidilleen ,että "menen ulos käymään....käväisen vaan...en ole kauaa"...  avasi  tupansa oven ja lähti.
Seuraavana aamuna äiti ihmetteli että missäs se Pekka viipyy ja soitti  toisen poikansa (Ismo) paikalle ja hän tuli.
Vaalea Lada oli pihassa, jota Ismo ihmetteli, sillä ilman autoa ei sieltä mihinkään pääse.....päätiellekin matkaa noin 6 kilometriä. Ladan ikkunat olivat menneet ns huuruun ja sisälle ei nähnyt ja kun  Ismo  avasi auton oven.....asia selvisi kerralla.
Pekka oli ampunut  itsensä.
Huhujen perusteella kävin eilen mainitulla itsemurhapaikalla. Naapurit ovat kertoneet, että sieltä kuuluu outoa voihketta/itkua/valitusta ja juuri kevään aikana. Olen käynyt usealla samantyyppisellä paikalla ja  melkein joka kerta tuntuu "henkien" tuska. Lamminmaassa ei sellaista   tunnetta ollut ja uskonkin sen valituksen/voihkeen  kuuluvat esim supikoirille/ vastaaville  ja kevään aikanahan  eläimet  käyttäytyvät  sillä tavalla.
Pekasta vielä......
Hän oli ollut koko ikänsä liikemies. Osti vaikka kaivinkoneen käteisellä ,kättä päälle periaatteella ja haki koneen sitten myöhemmin. Kun ehti. Kun Pekka kuoli , niin kukaan niistä kaivinkoneen/traktorien  myyjistä  ei kunahtanut. Heille jäi kaupasta tulleet rahat...satojatuhansia  ,sekä kertaalleen myyty kone.
Sellaisia ne ......"pukumiehet"....... ovat.

12/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

JK: Ismo hinasi Ladan traktorillaan nevan laitaan , kaivoi  kolme metrisen  kuopan ja pukkasi auton sinne. Turvetta päälle ja siellä  pysyy. Vuosimalli 1986.