sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Arisaka....pystykorva ja vedonlyönti.

5/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Talvella tapasin  kylillä erään  ex sotaratsun, joka vannoi Suomalaisen pystykorvan nimeen.
Tällä en tarkoita meidän maamme koirarotua, fuh..fuh..vaan  kivääriä...pystykorvaa 7,62 X 53.
Juu.
Hän sanoi ettei ole  seittemänkuuskakkosen voittanutta , mutta väitin vastaan. Kun sanoin että Jaappanilaanen 6,5 X 55  voittaa  pystykorvan mennen tullen ,tarkkuudessa myös ja voi poijat kun  naurua kuului................hehehehehehehheee....
Ja minähän siihen kyllästyin sekä lausuin.:
"Tulevana kesänä  , kun on sopivasti aikaa, niin mennään kokeilemaan"....ja niinhän me tehtiinkin....tänään....aamulla varhain. Noin kello 08.00.
Ei me  tarkkuutta koetettu. Kummatkin on siinä asiassa aika tasavertaisia ja voi olla että hiukkasen häviäisinkin.....oikea silmä reistailee välillä.
Mutta......
Olen jo viikkoa ennen koetta  havainnut  mahtavan pöllikasan, jossa jökötti  noin 30 senttiä mäntujä ..paksuus meinaan.......muutama sata kappaletta...pituutta viitisen metriä.
Siis sinne.Pyssyt mukana.Minulla Arisaka 6,5 X 55 ja kaverilla pystykorva  762 X 53.
Minä voitin.
Taikka Arisakani.
Ammuimme 2 x2   kumpikin männynrunkoon ns pitkittäin....siis  "pituutta". Pystykorvan kuti  meni  pituutta tasan  1,8 metriä. Arisaka  2,15 metriä.
"Mitä ittua"  huudahti kaverini ja sanoin ,että Arisakan paukku on kapeempi ,sekä pitempi sun 7,62:ta ja näinollen   7,62  ottaa enempi vastaan tunkeutuessaan puun sisälle.
Wallaton tämän tietää varsin hyvin ja samalla lähetän terveisiä sinne. Kohta on 9 taas  ja  hommat jatkuu.
Uskoisin kuukauden verran....
Vielä.
Juu.

5/7-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.