torstai 18. kesäkuuta 2015

Miljoonat savuna Sydänmaan taivaalle....

18/6-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Kävin aamulla  Alavuden Sydänmaalla , ihan muuten vaan   ja Wanhoja muistoja meinaa pukata.
Kuten:
Siellä  asusteli tuttuni Pentti  Koivusaari , jonka tunsin kymmenkunta vuotta ja hän siirtyi taivaallisten enkeleitten joukkoon siinä 1988 paikkeilla.
Vuonna 1975  suunnilleen,   Pentin maiden lähellä kuoli  vanha ja iäkäs merimies. Tämä oli asunut  pienessä  mökkirähjässä  60 vuotta ja  keränyt maailmalla kiertäessään     erilaista tavaraa , etupäässä  postimerkkejä/kirjekuoria  kymmenet laatikolliset.
Kymmenet laatikolliset.
Penttihän ei sellaisesta tavarasta sen kummempaa piitannut ja kun  onnistui ostamaan merimiehen maat halvalla  ,niin tyytyväinen oli.
Mutta..annas olla......kuultuaan naapurinsa kuolleen  tuberkuloosiin, niin Pentille tuli kiirus.Eikun traktori käyntiin ja  merimiehen markille rehuamaan konevoimin. Ensin  kaivurilla iso kuoppa....sitten merimiehen tavarat siihen, mökkineen , kaikkineen  ja  pensaa päälle...
Kuopassa paloi kuulemma 3 vuorokautta.....sanoi Pentti.
"Jaahas"  sanoin minä , kun   asiasta minulle kertoi.
"Ettäkös mökissä oli postimerkkejä ja kortteja  ympäri maailmaa kysyin?....
"Kyllä niin oli".....sanoi Pentti.Laatikoittain.
Pentin mukaan vanhimmat merkit olivat siinä 1780 paikkeilta...Suomalaisiakin oli mukana ja yksi kansio jossa oli  jokainen  postimerkki maamme historian ajoilta.....siitä saakka kun postilaitos oli ollut olemassa. Myös Ruotsi/Venäjän ajoilta.
Merimiehen mukaan  postimerkkilaatikossa oli ollut  hyvin harvinaisia virhepainantamia , eri maista ja yksi josta olisi voinut saada kivitalon hinnan.
"#"¤%¤#"!!?)&%&¤#"!!½!"!"#!#¤#¤%¤#¤#"#!!.....Pentti kirota prätkytteli. Vasta nyt hän tajusi  kauhean virheensä.Siinä palavassa tavarakasassa  hävisi  taivaan tuuliin valtava omaisuus.......
"#"#¤#¤#!!"#¤#"!¤¤##"!!......tana...
Tämmöistä tällä kertaa.

18/6-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.