perjantai 1. toukokuuta 2015

Veikko hukkui karvalakin takia.

1/5-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Tein eilen  vappuajelun  Kyyjärven paikkeilla...tietä 16  ja   ohitin erään talon ,jossa sattui  14 vuotta sitten surullinen tapaus.
Silloin oli  alkutalvi , Marraskuun loppupuoli ja eräs mies ( sanotaan häntä vaikka Veikoksi) oli mennyt pilkille  Kyyjärven  eteläiseen päähän , lähelle  Ähtärinpuroa.
Veikko oli ns vanhapoika  , yksineläjä ja jo  60 luvulla liittynyt Amerikkalaiseen Mormooni uskonlahkoon........ja  allekirjoituksen kautta testamentannut  kaiken omaisuutensa   kyseiselle  lahkolle.
Mormooneille.... .....
Ilalla , puolihämärässä Veikko oli tippunut  hauraan jään läpi , mutta onnistunut kuitenkin  pääsemään  avannosta  pois. Vaatteet läpimärkänä hän  käveli  kotiinsa  ja pihamaalla naapurin näki ja  sille kertoi....
"Huhhuh   sentään....tipuin avantoon ...mutta kiitos Jumalan pääsin hengissä sieltä pois....äsken  huomasin että karvalakkini jäi avannon reunalle ja   heti kun vaatteet vaihdan , niin haen lakin pois.Se on lämmin lakki " sanoi Veikko ja  naapurinsa  varoitteluista huolimatta sanoi tekevänsä toisen reissun.
Karvalakkiaan hakemaan.....voi...voi..
Ja niin tuli aamu ja uusi päivä.
Postinjakaja ihmetteli että miksi Veikon tuvassa on ulko-ovi auki , valot joka huoneessa  ja muutenkin tupa näytti sillai hylätyltä.  Aikansa  ihmeteltyään kyläläiset riensivät Veikon pilkkipaikalle ja siellähän hän oli.
Uudelleen tippunut avantoon , eikä enää onnistunut pääsemään sieltä pois.
Oli  jäätynyt tönköksi......henki mennyt.
Karvalakin takia.........
Veikko kuoli.
Mormoonit saivat hyvän saaliin.

1/5-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.