torstai 30. huhtikuuta 2015

Varas kuoli kun tietäjältä varasti.

30/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Päristelin vuonna 1973  loppukesästä Järvenpään   leirintäalueelle, teltta pystyyn ja seuraavana päivänä tuumasin ajella Orimattilaan.
Iltasella lähdin ja niin siinä aikaa tuhraantui ,että takaisin tulin teltalleni aamulla noin kello 05,00.
Ja voihan  kakan marjat...!!
Sinä aikana joku oli  hipsinyt mun telttaani , varastanut kaikki mitä siellä oli.....passini , ajokorttini , kahdet uudet kivipestyt farkkuni , toisen nahkatakkini , radiomankan , kiikarin , sekä muuta tavaraa Adidas  laukullisen , sekä   Postipankin pankkikirjani  ja  villasukkaani piilottamani  1800 vanhaa markkaa........aiaiaiai...
Vaikka kello oli vartin  yli aamuviiden , niin siitä paikasta Jalasjärven poliisitalolle ja siihen hyvään aikaan ne oli vielä auki ,sekä täysi miehitys päällä......ja  rikosilmoituksen tekemään....
"Näikkö mitään kummallista telttasi lähellä viimeaikoina kysyi poliisi?"
"Kun tarkemmin muistelen niin näin...sanoin....telttani lähellä lorvaili sellainen tummanpuhuva pariskunta ja se mies oli tosi pitkä..ainakin  lähelle kahta metriä    ja sen naamassa oli piitkä arpi sanoin".
"Jaahas..vastasi virkailijasetä...on paree,että jätetään tämä rikosilmoitus niinku silleen....ei kannata tehdä tämän kummempaa...se pitkä must....on ammattilainen....täys  varas  ja  hakkaaja....vaarallinen tappaja ,kertakaikkiaan..joten on paree niin...unohdetaan tämä".
"Jaa...vastasin....missäs se niinkun asuu...häh? kysyin "
"Häh?".
"toistan tämän..sanoi poliisi...ei kannata tonkia...enempää...tulee lisää hankaluuksia sinulle...meinaan...ei kannata tonkia..ylös kuitenkin tämän kirjaan...ja nimi tuohon...ja kiitos ..näkemiin".
Näk...sanoin ja lähdin ja suoraan erään tutun luokse...joka tietää Järvenpäässä liikkuvista must...sista  ja silleen.....ja niin tuli seuraavana päivänä uusi kakan marjat....!!!
Se pas..must...oli ketale käynyt tyhjentämässä sillä postipankin kirjallani mun  siinä olleen tilini....lähemmäs  tuhat markkaa ja osannut ketku kirjoittaa mun "omalla" käsialallani sen kuittauksenkin. Niissä  varastetuissa tavaroissa oli muutama kirjeeni ja muita papereita ja se oli selvästi harjoitellut   käsialaani....ketku..............!
Arvakkaapa ituttiko mua??
Eniten se seikka, sillä minulla oli tarkoituksena lähteä Suomen talvea pakoon etelän lämpöön...Espanja/Marokko/ Portugali...moottoripyörällä huristellen ja koska se ketku vei mun ajokorttini/passini , rahani , niin se matka jäi silleen......aiaiai..
Aiaiaiaiai...
Nooh....ei olisi kannattanut tietäjältä varastaa....ei olisi kannattanut......suunnilleen kuukauden/kahden päästä kuulin kyliltä ,että se tummanpuhuva piitkää mus...nen oli  löydetty Järvenpään asemapuistosta puukko keskellä ns sydäntään.... Hän oli (poliisien mukaan)   myynyt jollekin juopolle ns vesipullon viinaa  ja ilmeisesti ostaja oli huomannut sen.........tumps..!!!
Aaiaiaiaiai....

30/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.
.