lauantai 4. huhtikuuta 2015

Sodan enteitäkö..taikka sitten ei.

4/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Jaahas......
"kuulin"  kyliltä ,että Nuorgamossa kummia tapahtuu...tarkemmin lomakeskuksessa , taikka sen yhteydessä.....sillä  viimeaikoina on siellä havaittu rasalaisia  "lomailijoita" joiden pääasiallinen tehtävä on ottaa koko ajan valokuvia ties millä laitteilla.....
Klik..klik...
Ensinnä heillä on isokokoisia kameroita...sellaisen vanhanajan tyylisiä ja kuvaavat  tarkasti niin teitä, kuin  niiden  ympärillä olevia  reuna-alueita. Kumman  kiinnostuneita he olevat Tenojoen lähitaloista ja erityisesti sivujoista ,taikka puroista. Sanaakaan eivät ole puhuneet kenenkään paikallisen kanssa...kuulemma.................niin.
Rasbuutinalatoobii..
Herrankurussa  asustelee 20   neliön  pikkumökissä (muuttivat siihen 2014 Marraskuussa)  6 venäläistä ja joka ilta/hämärä he lähtevät ties minne ja ....joo..joo  se tiedetään....mihin. Päivällä mökki on  hiljainen kuin  loma-aikana huopatossutehtaassa.
Kyl sopu sijaa antaa...vai...
Sitten jos teillä on aikaa, niin menkääpä tutkimaan Pulmankijärveä...ja tähyilkääpä juuri sinne rasan puoleiselle rannalle......jos uskallatte....taikka  katsokaa E tie 6  ja varsinkin  ja sitä kohtaa jossa kuutostie  risteytyy....(?)...Juu...näkyy kummia merikontteja...ja painavia , jos ottaa huomioon vetotraktorien valtavat koot...30 tonnia per kontti....säilykkeitäkö..?..ehei...
Ehei.
Suopumavaaraan on Marraskuussa 2014 ilmestynyt  kumma salaperäinen   18 metrinen masto , josta kukaan  ei tiedä mitään....ainoastaan sen  ,että "ladoja" on sen alueella näkynyt......sekä Näätämöjoella oli viimesyksynä  "veneilijöitä"  joiden  kieli oli......juu-uu.....ja he jättivät muutamaan kohtaan  peltisiä laatikoita joiden sisällä ei ollut mitään....ja riistakamerat kuvasivat löytäjien  toimet..Ilmeisesti jonkunlainen koejuttu sekin.....eiksjuu ??
Myös  Näätämön  lähellä......vanhassa poronerotuspaikassa yksi  sienestäjä löysi 2014   lokakuussa laskuvarjon varassa pudotetun ammuslaatikon..joka..oli....tyhjä...ja se painoi   85 kiloa....eikä mitään tekstiä.....näkynyt...laatikossa...ja laatikko oli hyvin huolllisesti  kiinnitetty varjoon.
Tyhjä ammuslaatikko...kaskummaa !!..
Pulmankijärvessä  on...pulma...sillä 2014 Juhannuksen paikkeilla sieltä kuultiin selviä rasalaisia hätäisiä avunhuutoja...ja ne loppuivat  muutamaan  aseen laukaukseen.....eikä kukaan "tajunnut" soittaa vaikka hätäkeskukseen...poliisille puhumattakaan...
Kuka teki mitä ja kenelle kellot soi..??..häh?
Jotakin paikalliset pelkää...taikka ovat jollakin tavalla mukana  niissä tapahtumaketjuissa....
Niin..Kaldaksjohkajoella  hukkui  2013  Helmikuussa jäihin..."pillkijä" jonka ruumiin veivät todella nopsasti .....rasalaiset...eikä asiasta tehty sen suurempaa numeroa.....Hukkuneeella oli  mukanaan todella voimakas laserosoitin , jolla  pystyttiin polttamaan reikiä   0,15 mm  alumiinipeltiin...metrin päästä..!!??....se löydettiin  avannon lähettyviltä....arvakkaapas toisenkin kerran..kenellä se on nyt??
Köh.

4/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.