keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Poliisien tykkiratsia.....PUM.!

29/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Lisää vesitykistäni....

Kerkesin suunnilleen kuukauden/toista ammuskella  tykilläni siellä ja täällä , kun yksi aamu pihaani ajoi valtion auto.....ja siitä  ilmestyi  3 virkamiestä.
Vuosi oli  siinä 1992  keväällä.
"Päivää " sanoin heille  niin syntyi seuraavanlainen keskustelu:
"Kuulimme    että olet rakentanut itsellesi  tykin"  sanoi  apulaisnimismies Vesa Nyrhinen.
(Taitaapa olla nykyisin Seinäjoen Wallesmannissa isopomona?)
Ko ?.
"Niin olen"  vastasin  ja Vesa jatkoi...."Tuota se ei ole niin yksinkertaista , vaan siihen tarvitaan muutama lupa .Ensinnä pitää olla tarkat  laskelmat ,että kestääkö mustaruutitykki ja sellaisen antaa pätevä asealantuntija ja lähin sellainen on Kurikassa ,sekä toinen Jalasjärvellä. Sitten kun  tykin piirrustukset on  valmiina ne pitää tuoda meille tuonne poliisiasemalle ja me tutkitaan löytyykö henkilöstä sopivat edelletykset  mustaruutitykin hallussapitämisen/ammuntaan   ja vasta sitten  voidaan tykkiä alkaa rakentamaan"....
"Ahaa" vastasin...sekä jatkoin...mutta kun tykkini ei ole mikään tavallinen tykki , sillä se toimii karpiitilla sekä vedellä ja missään muualla maailmassa ei ole samanlaista ja kosk.."
"Että mitä" sanoi Nyrhinen.....siis vettä ja mikä se toinen olikaan?
"Karpiittia sekä vettä vastasin".
" Karp.....täh"....sanoi  Nyrhinen...ja minä siihen..."voisin näyttää tykkini toimintaperiaatteen ,jos teille sopii ja koska heille sopi , niin eikun tykkiäni "lataamaan".
Tykkini oli siihen aikaan  tulevan tornini paikalla, noin 50 metriä talostamme.Sinne siis mentiin ja minä hommiin.Kaadoin sangosta vettä piippuun ja otin käteeni valmiina olleen karpiitinpalasen , noin 100 grammaisen ja   käskin kolmea poliisia menemään sillai sivummalle, koska pian jyskähtää...
Ja niin tapahtui...
PUM !!!!
Pojilla  jäi suukku auki. Tein saman ammunnan vielä kolme kertaa ja jopa   Nyrhinen havahtui. Hän tokaisi seuraavasti..
"Vai muka vettä sekä karpiittia..?...huomasin miten sinä aina ennen laukausta nostit lippalakkiasi ja se taas tarkoittaa että vaimosi  painaa merkistäsi jotakin sähköistä nappia ja se taas  sytyttää  johtoja pitkin tykissä olevan mustanruudin. Siis tykkisi on tavallinen mustaruutitykki ja se  vaatii ne lupajutut josta aikaisemmin kerroin ja tämä taas tarkoittaa sitä , että me  takavarikoimme tykkisi Ekku Mattila".
"Ei muuten onnistu" sanoin....tykkiäni ette  kuule vie,  sillä se toimii todellakin vedellä sekä karpiitilla ja  kun ette näköjään usko , niin vedetään tykki vaikka tuonne pihalle, jottä näkisitte ettei siihen johda mitään sähkökaapeleita , eikä  muita vimpaimia.Ja kutsun vaikka vaimonikin portaille seisomaan siksi aikaa kun ammun uudelleen..."
Ja niin myöskin tehtiin.
Jyskyttelin vesitykilläni keskellä pihaa muutaman kerran  ja jopa virkamiehekkin uskoi.....jopa Tanhua-tyrkkökin joka innoissaan napsi tykistäni muutamia valokuviakin. Koska heidän virka-autossaan  oli  "ylinopeuskamera" , niin sen avulla he mittasivat tykistäni lähteneen puunpalasen  nopeudeksi 280 metriä sekunnissa.
Kyllä virkamiehet ihmetteli....ja samalla hiukkasen nolonkin oloisia olivat...Ekku perskelees...
Oli meillä sillai hauskaa...silläkertaa...joskus taas ei  ole ollut.......mutta ne taas ovat aivan eri juttuja....
Köh.
Juu.

29/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.