torstai 9. huhtikuuta 2015

Mummo joka kummitteli....

9/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Kummitustarina...:

Asuin Espoon Matinkylässä 1974-77 ja  yhdellä syksyisellä   juoksulenkilläni havaitsin selvästi hylätyn näköisen vanhan talon . Paikkaan kuului aika iso omenapuutarha , sekä  3-4 marjapensasta ja koska oli syksy , niin hedelmät suorastaan huusivat  poimijoita.
Talo oli pahasti rappeutunut , noin puolitoista kerroksinen ja jokainen ikkuna oli rikki. Seuraavana päivänä ,joka oli Sunnuntai, menin marjapensaita lähemmin tutkimaan ja voi että niissä oli mehevän näköistä , niin  karviais/kuin  muutakin marjaa....ja mukanani olevaan muovisankoon   niitä keräämään.
Kops..kops...
Ne marjapuskat olivat sellaisessa rivissä , suunnilleen   kymmenkunta metriä pitkiä ja niiden välissä oli noin metrin väli. Noin kymmenen minuuttia kerättyäni huomasin ns sivusilmällä liikettä ja kun käännyin katsomaan, niin minusta seuraavalla    marjapuskarivillä oli mummo. Myös hänkin keräsi marjoja jonkinlaiseen  tuokkoseen , joka vaikutti kuin ohuelta vanerin  tapaiselta   laatikolta.
Ja voi että mummo katsoi minua todella paheksuvasti...eeetttäää....!!..kiukkuisesti suorastaan..
"mitä sä täällä touhuat...tyyliin"...
Hänellä oli sellainen vanhan-ajantyylinen  "hilakku" päässään ,sekä  hiukset olivat nutturallle kerätty. Tuumasin että  voihan perskutarallaa.....talohan onkin asuttu....ja on kai  parasta häipyä sillai hitaasti takavasemmalle....sillä selvästi  olen  kielletyllä yksityisalueella.
Juu.
Kun hetken kuluttua  käännin  katseeni mummon suuntaan , niin ei siellä mitään enää ollut. Nainen oli kadonnut kuin se kuuluisa  tuhka saharan erämaahan.....puuh.....uft......ahaa....tajusin...kummitushan se siellä kurkki...
Kummitus...Kenties talon entinen omistaja...??...ajat sitten kuollut , mutta edelleen vanhassa paikassaan...........marjojaan keräämässä...
Ja taas...saman juttu.....vaikka kuinka koetin etsiä...niin mummaraa ei missään näkynyt...Mitään metsää taikka edes   pusikkoa ei niiden marjapuskien läheillä ollut  jonne hän olisi voinut livahtaa....Kuitenkin senverran jääräpää olen aina ollut ,että jatkoin marjojen keräämistä  ja  kahden päivän aikana  noukin maukkaita  marjoja viitisen sangollista pakastimeen.
Ainiin....omenoitakin hain...aika paljon  sen syksyn aikana.....mistähän ??
Niin-iin.

9/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

JK: Kyseinen talo purettiin seuraavan kevään aikana  .....ja sen kohdalla on nyt pyörä/kävelytie....Westendin suuntaan...