tiistai 7. huhtikuuta 2015

"Mene pois...sinä olet myynyt tämän talon".

7/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Resajin tänään Ylistaron paikkeilla ja tapasin vanhan tuttuni (sanotaan häntä vaikka Jussiksi) ja  meille virisi seuraavanlainen keskustelu..:
" Minkä takia mainitsit eilisessä blogissasi  ......8000 sotilasta...35000 sotilasta...20000 tuhatta sotilasta...mikset kirjoittanut vaikka ...pataljoonaa...komppaniaa...rykmentti...laivue...prikaati...patteri...lentue....ym..ym..ja minä vastasin...:
"Ns tavallinen ihminen ei ymmärrä paljon mitään ,jos kirjoitan  3 pataljoonaa...taikka 7 komppaniaa...taikka kokonainen rykmentti.....vaan se tulee kerralla selväksi kun ....8000 sotilasta....taikka 35000 sotilasta.".............jned.......
Aha..sanoi Jussi...
Ja  jatkoi.....aivan toisesta aiheesta.....näin sanoen....:
" Olen syntyisin   Pohjanmaalta , aivan tästä läheltä ja meitä sisaruksia on kaikkiaan 3. Suunnilleen  3vuotta sitten myin oman osuuteni  ns jakamattomasta kuolinpesästä , meidän kotitalosta, kahdelle  muulle sisarukselleni. Tämän kolmen vuoden aikana olen käynyt , ainakin kerran kesässä ,muistelemassa omaa syntymätaloani , ajamalla sen  pihaan  ja olemalla sillä  alueella tunnin/toista. Avaimia ei minulla enää ole ,sanoi Jussi. Sisareni (sanotaan häntä vaikka  Ritvaksi) asuu Tampereella ,eikä  ole oikein tykännyt tavastani käydä vanhalla kotimarkillani.
Viimekesänä , 21,00 illalla , kun ajelin kotitaloni ohitse , näin sen pihapiirissä olevan  2 puutarhatuolia. Koska luulin että murtovarkaat ovat jättäneet tuolit pihalle, niin menin sinne, mutta ei siellä ketään näkynyt.
Odottelin autossani, kertoi Jussi, noin 15 minuuttia kun  kotitaloni ovi äkkiä aukesikin ja sieltä ryntäsi Ritva sisareni silmät pyörällä päästään. Selvästi pilleri/viinahouruissa......
"Mitä helvettiä sä täällä teet ?" raivosi sisareni Ritva..."ei sulla ole tänne mitään asiaa....olet myynyt tämän paikan...et saa astua jalallasikaan tänne...mene pois....muuten soitan poliisit tänne ja he vie sun  putkaan...........häivy heti paikalla..häivy..."
"Häivy".
Ja Jussi häipyi....pois omalta kotitalon markilta. Ritva siskonsa  poisajamana.  Toisaalta naisen käytöksen kyllä ymmärtää ,  sillä olleessaan  Tampereen tyksissä sairaala-apulaisena eläkkeelle pääsemiseensa saakka Ritva    jäi ns pillerikoukkuun..kertoili Jussi  ja  vuosien saatossa  mukaan liittyi myöskin alkoholi. Ritva on täysi alkoholis/pilleristi vakuutti Jussi ....täysin viina/pilleristi.
"Mene pois...sinulla ei ole tänne mitään asiaa...olet myynyt tämän talon".
"Mene  pois".
Tälläistä...tällä kertaa...

7/4-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.