tiistai 17. maaliskuuta 2015

STV...elikkä Suomen Teollisuuden Vartiointi...

17/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Edelleen Hesan aikaa muistellen..

Olin  karatetunnilla 1968 Aleksis Kiven  koulun ns tatamilla, kun yksi herrasmies vinkkasi mut sivummalle  ja tuumasin että häh??....mitäs on niinku menneillään...?
"Meillä olisi  STV :llä työpaikkoja vapaana ja sitä silmälläpitäen katselemassa sopivia  vartijoita siihen hommaan ja  mielestäni olisit sopiva....."
"Häh...minä  vastasin..mikä stv....liittyykö se jollakin lailla radioon....vai?"
"Ei sinne päinkään, taikka jollakin tavalla kuitenkin ,sillä stv on Suomen teollisuuden vartiointi   ja  firman työmaana on koko Suomi ...ja siinä olisi sekä päivä/ilta/että yötöitä...ja esim  suomen tietotoimistollakin on  meidän  vakituinen työsopimus...ja..."
Ja..ja..ja..ja..
Ja niin me siinä juteltiin ja annas olla...olin senverran vapaa nuorimies ,että tuumasin ..olkoon...ja  seuraavana päivänä aloitin  STV...llä. Ensin oli 3 viikkoinen  kurssi, jossa käsiteltiin etupäässä itsepuollustus/henkistä valmennusta ja sitten töihin vaan...
Jos tähän ne työpisteeni laittaisin , niin aikaa menisi muutama päivä...joten....en  laita..
Niitä oli satoja...
Mielenkiintoisin oli Hakaniemen tori , taikka sen ympärillä olevat erilaiset liike/toimistotilat.Muistan että minun avainnipussani oli suunnilleen 200 avainta, sekä taskussa paksuhko vihko, joiden lehdillä oli numeroita...Melkein jokaisessa avaimen perässä oli erivärinen muoviläpykkä ,jossa oli numero ja sen mukaan tiesi mennä oikeaan osoitteeseen...
Esim Bulevardi  346....avain numero 11....jned....
Kaulassa roikkui  sellainen  kahden nytkin kokoinen yövartijan kello , sellaisella nahkahihnalla ja  kellossa oli aukko....juu.
Vartiointipisteessä oli seinään kiinnitetty oma avaimensa ja sillä sitten  piti kiertää kaulassa olevaa kelloaan ja sen tunnusluku tuli kellossa olevalle reikäkorttinauhalle.
Yöllä , noin kerran/kaksi tunnissa piti käydä "leimaamassa" se kello ja useimmiten menin ylimääräisenkin kerran. Sillä tavalla sainkin monta varasta kiinni, sillä he luulivat että tulen seuraavan kerran vasta  15-30  minuutin päästä.
Niskasta retuutin ketaleen  keskemmälle Hakanimen toria ja   aina siellä liikkui virkavalta mustalla maijallaan...ja ...
he veivät syyllisen putkaan ja silleen...
Olen niin monta kertaa kirjoittanut Hakanimen torin vieressä olevsta Postisäästöpankista , taikka sen pääkonttorista , jonka avatun kassaholvin laitoin kiinni ja  pelastin  muutaman kymmenen miljoonan menemisen vääriin taskuihin.
En tämän enempää siitä mainitse  , sillä se on piitkä tarina ja tosi ja se löytyy blogini sivuilta...
Tjaahas...nyt menen sukkiin...
Jokka oli  jääkaapissa.....häh??
Juu.
Odottakaa..

17/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.