perjantai 6. maaliskuuta 2015

Olinko ufossa yli 2 tuntia ...??....hmmm??

6/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Uudistan kertomukseni aikavarkaudesta vuonna 1982....

Muutin syntymäkuntaani Alahärmään samana vuonna ja  keväällä...Huhtikuussa tuumasin ,että jospa vien roskat , ennen 20,30 uutisia ja niinpä teinkin.
Lähdin kello 20,00 ja ajattelin tehdä sellaisen pienehkön kävelylenkin ja ehdin sopivasti teeveen ääreen.
Siihen aikaan  Härmän kirkonkylän ohitse tehtiin uutta tietä. Se ei ollut sillai valmis  liikenteelle vielä, puomit esti autoliikenteen , mutta jalankulkijat/pyöräilijät siitä mukavasti liikkuivat. Silloin tie oli autio sekä tyhjä.
Paikalla olin  vain minä.
Oli hieno keväinen ilma.Taivaalla tuikki muutama tähti ja varsinkin eräs alkoi minua kiinnostamaan. Ensinnä se oli  tähti josta en "tiennyt" mitään ,sillä senverran olen ikäni taivasta tiiraillut. Tähti oli hienon sinisen/vihreä sanoisin ja se oli minuun nähden noin  50 astetta vasemmalla puolellani , Hanhimäen suuntaan. Sutisen Villen varastohallin kohdalla....suunnilleen. Tummalla taivaalla. Lisäksi se oli normaalia  isompi....
Iso oli. Suunnilleen appelsiinin kokoluokkaa . Taivaalle verrattuna.
Seisoin  samaisen tien risteyksessä , kello oli noin 20,15 ja  tuumasin ihailla  tähteä hetken verran ja sitten uutisia katselemaan.
Siinä kaunista tähteä ihmetellessäni aloin sille juttelemaan...suunnilleen.....näin : "Oleppas hieno tähti....mistäs oot siihen putkahtanu??..oioi kun sulla on todella kaunis väri ?..ja isokin oot ja kirkas ....terve terve...mikäs sun nimi on...??.."
Ja niined. Siinä pupajin tähdelle mielestäni  noin muutaman  verran  ja sitten aloin kääppäillä asuntoani kohden  johon oli matkaa muutaman sata metriä.
Puoli 9 uutiset kiinnosti.
 Astuin sisälle tupaan ja huomasin että televisio oli kiinni. Siitä sanomaan silloiselle vaimolleni...."paappas teevee auki...kohta tulee  puoli yhdeksän uutiset "..
"Että mitä??...hän sanoi..??....kello on ylitte 11.....ja  uutiset on aikaa sitten jo mennyt....ihmettelin että missä viivyit....kello on yli  11.."
"Mitä vit"....sanoin....ja olin varma että muija narraa ja sentakia kiersin joka  huoneessa jossa kelloja oli ja  ne kaikki näytti samaa.....23,15.... Vakuudeksi soitin lisäksi neiti aikaan, joka siihen aikaan antoi puhelimella oikean ajan ja sekin "näytti" samaa...
Mulloli  silimät  pyöreänä...
Täh??....ajattelin silloin ja samaa olen tehnyt  vielä tänäkin päivänä...Missä hitossa olin yli kaksi tuntia...?? Häh..? ..Jos joku väittää että juttelin taivaalla loistavalle siniselle tähdelle yli 2 tuntia....niin väitän vastaan. En sitä usko.............muttaaa....Missä olin parisen tuntia??
Minuutin aikana...??!!
Samantyylisiä aikavarkauksia on kohdalleni sattunut useita , mutta tuo tapahtuma oli pisin. Ja nopein.
Ihan kiusallani kysynkin...?..Olinko ufossa ??...yli 2 tuntia..?..
Sanokaa te?

6/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.