sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

"Mikä vit......tätä pyssyä vaivaa?"...

8/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Seinäjoen kuulumisia.......

Kävin aamulla "kiinassa"..siis honkongissa ja ohitin erään  puolitutun talon. Vuonna 1999 siinä asusteli eräs perhe  jonka isäntää sanotaan vaikka  "välkyksi"
Okei.
Vaikka perhe oli eronnut   kaksi vuotta sitten..1997  , niin  välkky yritti useampaan kertaan päästä uudelleen rakoilevaa liittoa parantamaan , mutta  emäntä kielsi sen.
Isäntä  pyysi useampaan kertaan päästä asumaan tuttuun taloon...mutta ei.
Hän jopa uhkaili tappavansa ittensä . Ainut  keino estää se  on että he yrittävät uudelleen liittonsa korjaamista, mutta emäntä sanoi ei onnistu.Ei onnistu.Enää.
Ero mikä ero ja se on lopullinen.
Yhtenä  Sunnuntai-iltana välkky kävi luonani. Olin tuntenut hänet vuoden verran muutamasta autokaupasta ja kun hän oli saanut tietää ammattini, niin sen takia luokseni tuli.
"Tapan itteni jos en pääse exvaimoni luokse asumaan " sanoi välkky.
"Tapan itteni".
"Mitäs sä pulajat...vastasin...maailma on täynnä naisia ja toinen toistaan parempia...etsi uusi ja  aloita alusta..kyllä se siitä suttaantuu ajan kanssa sanoin."
"Niinmuttakun....vaikka meille  ero tulikin , niin rakastan jesus sitä exääni..sanoi välkky"...jos en häntä saa itselleni...tapan itseni...tapan..."
"Koetahan rauhoittua vastasin...."....sinä olet vielä nuori ja...."
"Ei..vastasi välkky"....elämäni on loppu..."....se on tässä....lopetan itseni..."
Ja niin me siinä juteltiin tunnin verran ja kello  oli  18.00 illalla kun hän lähti. Koska olin lähdössä Tampereelle asioille  tulevana Keskiviikkona pyysin välkkyä tulemaan mukaan ja hän suostuikin siihen...Sanoin ,että haen hänet keskiviikkoaamulla noin kello 08.00  ja moikat heitettiin.....ja välkky läks.
Ja moi.
Sunnuntai-illalla kello  23,30 soi puhelimeni.
"Onko Ekku ? ja sanoin että on ja kuulin että puhelimessa on eräs tuttuni Isostakyrööstä.."Joko olet kuullut  että välkky on ampunut  itseään päähän ja on kuoleman kielissä sairaalassa..Ex vaimon mukaan mies oli tullut vanhaan asuntoon ja kysynyt että aloitetaanko me alusta vai ei ja kun vaimo oli sanonut ettei onnistu..niin välkky oli ampunut itseään päähän. Ekalaukaus ei ollut toiminut lainkaan ja välkky oli sanonut.."mikä vittu tätä pyssyä vaivaa?....vetänyt uuden patruunan piippuun ja se oli toiminut.
Pum.
Muutaman tunnin päästä omaisten luvalla vedettiin ns letkut irti. Välkky olisi jäänyt  loppuiäkseen  aivokuolleeksi  ......
Kävin  neljän  tuttuni kanssa Välkyn hautajaisissa ja meistä mukana olleista kuoli 2 muutakin puolen vuoden sisällä. Ensimmäinen hapenpuutteeseen Mäyryssä ja toinen yliannostukseen Kankaanpäässä.
Kaikki kolme olivat noin 29 vuotiaita.

8/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.