keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Juokseva kummitus Olarissa...häh?..MIB ?

4/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Olarissa ,jossa asuin noin  3 vuotta, oli hyvä lenkkirata.
Yhtenä keväänä sinne vaan jolkottelemaan ja kivaa oli juosta. Noin tunnin juostuani näin minusta suunnilleen 100 metrin päässä  edelläni lenkkeilijän hahmon ja  minä sen kiinni ottamaan. Olin silloin niin kovakuntoinen ,että tykkäsin haastaa kenet vaan  pururadalla ja siis ......odotahan...kohta  ohitan sinut..
Ja..vauhtia vaan lisäämään...mutta...mitäs ihmettä..??
Täh?
Vaikka kuinka kovaa koetin juosta , niin  edelläni juoksevaa en kiinni saanut.En millään.
Meidän välimatka pysyi suunnilleen noin  40-50 metrisenä  .Pysyi.
Kun tarkemmin katselin   kilpakumppaniani , niin ällistyneenä havaitsin että tämä juoksi tumma puku yllään , puolikengät jalassaan , sekä jonkinlainen lippalakki päässään. Ihmettelin ,että mikä ihmeen  Lasse Vireen siinä kipittää ja entistä hanakammin koetin saada häntä kiinni. Tuumasin ,ettei se voi pitkää aikaa enää jaksaa puku päällä  jolkotellessaan ja sitten menen vaikka jutustelemaan häntä.
Niin tuumasin.
Siinä me mennä viiletimme kierroksen/kaksi ja ehkä kolmannenkin ja jopa minulle alkoi matka hiukkasen painaakin, sillä yhden kierroksen pituus oli noin  2 km.
Vauhtimme oli todella kovaa. 1500 metriä noin 4,25...pururadalla !!
4,25.!
Tunsin radan läpikotaisin  ja sen ,että  edessämme oleva korkeahko nousu oli aika rankka ja tuumasin että ainakin siihen kohtaan panostan kaikki voimareservini...ja pyyhkäisen  oudon lenkkeilijän ohi.
Meen ohitte...
Ja pask....juuri kun aloin  laittaa vauhtia lisää, niin samoin teki "hänkin".
Kuten  rasvattu salama tämä suhahti sen nousun päälle ja kun hetkeä myöhemmin olin samassa kohtaa mäen päällä....niin  kilpakumppaniani ei missään näkynyt enää.  Se oli kadonnut kuin ilmaan.Simsalapim.Tuosta noin vaan.
Puuf.
Olin kuin puullapäähän lyötynä ja  vaikka kuinka etsin "häntä" niin  ei kun ei. Aika oli Toukokuun paikkeilla ja kovin pitkää ruohoa ei missään ollut. Ei myöskään mitään piilopaikkaa , johon olisi voinut piiloutua. Kurkistelin jopa puiden taakse , muuta yhtä tyhjän kanssa.
"Hän" oli kadonnut.
Siihen aikaan....1974  eteenpäin minulla oli jo ollut samantyyppisiä "outoja"  juttuja ja  sen "lenkkeilijän" sopivan hyvin niiden joukkoon. Useita henkilöitä katosi edessäni taivaan tuuliin...ja myös niistä olenkin jo kirjoitellut ja jos en ole , niin joku päivä teen sen.
Esim vuonna 1974 aloitin todella kovan juoksuharjoittelun/joogaamisen tavoitteena  osallistua EM veteraani kilpailuihin ja  joka viikko juoksin noin  150 km.  Uskoisin  tämän tuloksena  saaneeni "henkisen" ylilatauksen jonka yhteydessä pääsin näkemään/kokemaan  kummallisia asioita. Vuonna 1984  sammutin joka kerta esim kauppojen/pankkien/Liikkeiden kassakoneita ja jopa pururatojen valoja. Näistäkin olen kirjoittanut aikaisemmin ja jos kiinnostusta teitillä on , niin ne löytyy blogistani.
Noin 3 vuoden aikana  on siunaantunut sivuja aikamoinen määrä...noin  hiukan alta 4000 joten.....!?
Nelisentuhatta sivua..
Ahaa...nyt otan kaffin rähmäpullan kanssa ja sitten Milla vaimoni kanssa kauppaan.
Moikka.

4/3-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Soli MIB...(Vallattomalle....ei vielä...akku on vajaa...9 koetan uudelleen...)