torstai 1. tammikuuta 2015

Tykinjytkettä vuoden 2015 kunniaksi...kissi karkasi.

1/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Kun eilen ajelin Hesasta kotiinpäin , niin tuumasin ,että mitäpäs jos juhlistan tulevaa uutta vuotta kunnollisilla tykin laaakauksilla ja niinhän sitten teinkin.
Kannoin ulkovarastosta 5 kiloa mustaaruutia , kymmennen tyhjää tykin hylsyä, muutaman nallin sekä eikun töihin vain.
250 grammaa ruutia per ammus , lasten muovailuvahaa  tarpeeksi  ja  silleen.Tuo  vaha  täyttää itse ammuksen.....meinaan.....ja jos olisin vaikka "vahingossa"  (hehheh) naputtanut vahan sijaan hylsyyn vaikka  pyöreän puupalikan....ja pum.......monta kilomeeteriä se olisi lentänyt....vaarallinen alue  aika suuri.
Noh....
Varttia vaille   ekalaukaus....voi että maa tärähti....toinen 10 :tä vaille ja jopa pellikatoilta jäinen sohjo tippui kiiruulla alas ja kun kolmas jytky tuli , niin  kissi sai kinttuihinsa vipinää.... Kun neljättä jymähdystä valmistelin , niin anoppi kiirehti portaita alas ja sanoi........."herrantähären sentään....ihan sytämestä ottaa...ei enempää ny....huhhuh...ei enempää ny ".....
Juu.
Senverran minussa on kuitenkin  huumorveikkosta että ihan ...vahingossa ...täräytin sen neljännenkin laukauksen taivaalle..24,00.......pum......tuumasin että eikös se anoppi sentään senverran kestä. Ja kestikin.Aamulla se tuli kaffia juomaan kuten ennenkin.Tukka oli kuiteskin hiukkasen pystyssä.
Oli.
Niin siinä meni historian hämärään vanha vuosi 2014 ja uusi  2015 syntyi.
Tjaa....kissiä ei ole vieläkään näkynyt.
Kait se hilijalleen sieltä jostakin ilmestyy........silmät pyöreänä.
Siis 6  tykinjytkyä on edelleenkin käyttämättä , mutta eikös ne tuossa kevään mittaan niinku kulu ? Meillä on useita synttäripäiviä siihen aikaan.
Jup.

1/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.