perjantai 9. tammikuuta 2015

Panasonig , Tampereen Nokia , sekä keltaiset karteekit.

9/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Jalasjärvellä asuessani sain puhelinsoiton tuttavaltani , joka asui  Nokialla , Tampereen lähellä, että tuuppas Ekku kylään käymään. Kun kysyin  missä hän tarkalleen asuu, niin sain   vastaukseksi ,että kun kerran oot selvännäkijä, niin täytyyhän  sun tänne osata....vai?
Vuosi oli 1987.
Jaha...siis Nokiaa kohden seuraavana aamuna.. varhain lähdin.Mustalla mersulla...115...vm jotakin 1960.. muistaakseni...kello oli ..yöllä.. noin 01,00..suurinpiirtein..
Mulla oli autopuhelin...numero  193018. Panasonik..jappaanilaaneen.Olalla kannettava. Painoi ainakin 5-6 kiloa.Mangneetilla antenni katolla... Hinta 14,000 vanhaa markkaa.......(huh) ....Ja tie maistui leppoisasti.
Maistui.
Noh.  Noin parin tunnin päästä näin tienviitan jossa luki  Nokia ja siihen  suuntaan ja  sinne ja sitten tänne ja sitten taas sinne  ja hetken päästä taas käännyin sinne ja tänne ja sitten uuteen suuntaan ja välillä peruutinkin. Olin aivan pihalla osoitteesta, jota ei edes oltu  annettu.........koska olen kuulemma selvänäkijä.
Ajelin ainakin viisitoista minuuttia autuaan tietämättä oikeasta osoitteesta.
Juu.Juu.
Kun aikani olin ajellut  erilaisten rakennusten välissä, niin toppasin autoni , sekä naputtelin autopuhelimestani tuttavani numeron.....seuraavasti..." Ekku täällä hei...olikko nukkumassa..?   vai et...jaa missäkös olen...en tiedä itsekään...tässä edessäni on sellainen kellertävä kolomikerroksinen talo , jossa on  autokatos ja numero...se ja se...tuota olenkohan missä paikassa  sun asuntosi  suuntaa ajatellen  niinku..."??
" Millä autolla olet matkalla..kysyi tuttavani..?"
"Musta mersu 115 korimalli....pyörät etuvalot...vastasin...mis?"
"Voihan hels....Ekku....kuului puhelimestani...katsohan sen keltaisen talon ensimmäisen kerroksen  ikkunaa...toinen vasemmalta..jossa  on punaiset karteekit....mä kohta heiluttelen niitä...olet kuule oikeassa paikassa...oot sä aijjä...oot sä peeveli aika äijjä....tuu tupahan.."
Juu.
Outoa?
Vai mitä?

9/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamoinen aikamatkaaja.