maanantai 5. tammikuuta 2015

Jälleensyntymät ja Vesa-Matti Loiri.

5/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Näyttelijä/laulaja/muusikko  Vesa-Matti Loiri täytti 70 vuotta eilen. Muistan aina miten kävin vuoden 1962 paikkeilla katsomassa Pojat nimistä elokuvaa   ja juuri sen  elokuvan myötä Loirista tuli  kuuluisa.
Edelleen Loiri on alansa huippuja. On.
 Synttärijuhlista on aina minulle tullut seuraavia ajatuksia:
Tuntuu  "järjenvastaiselle" juhlia elonpäiviensä  päättymistä. Joka ikinen synttärijuhla tarkoittaa  juuri tätä.Taas on vuosi kulunut ja taas ihminen on vuotta lähempänä kuolemaansa. Mitä juhlimista sellaisessa asiassa on?
Ei mitään.
Toisaalta.....silloin synttärijuhlat ymmärtää , jos ihminen on valmiina lähtemään tästä syntisestä maailmasta, vaikka uskonsa mukaan  ja tietää (uskoo) pääsevänsä johonkin parempaan paikkaan.  Sellaisessa tapauksessa  synttärijuhlilla on iloinen merkitys. Sellaisille  jälleen  vuosi on mennyt ja he ovat  itse kukin  vuoden lähempänä aikansa   päättymistä. Palkinto on odottamassa. Heitä.
Siis.....jotkut odottaa elinpäivinsä päättymistä ja jotkut taas ei missään nimessä.
Juu.
Sain eilisen blokirjoitukseni  takia muutaman yhteydenoton ja juuri Karman lain  vuoksi. Yksi tivasi että missä on todistuksia kyseisen lain olemassaolosta ja siihen sanoin,että niitä on esim Intia täynnä. Kyseisessä maassa on tuhansia todistettuja tapauksia , jossa  esim  lapsena kuollut  on uudelleen synnyttyään muistanut tarkkaan entisen elämänsä asiat.Niin perheensä , vanhempansa, sisaruksensa, sukulaisensa. Yksi  muisti  jo viisivuotinaana  hänen setänsä hukuttaneen hänet läheiseen lampeen. Kun lapsi jatkuvasti intti asiasta , niin kymmenvuotiaana hänelle  sanottiin...näytä meille..näytä meille...ja tyttö näytti. Kaikenhuippuna hänen setänsä tunnusti tappaneensa tytön  kyseiseen lampeen  .Tälläisiä tapauksia on muuallakin maailmalla ja minä itsekin jonon jatkona.
Muistin jo 4 vuotiaana että  olin ollut jossakin kaukaisessa maassa tykkiä lataamassa (siitä..kö?..kiinnostukseni tykkeihin??.) ja kuolleeni (1885) sodan aikana.Kun noin 8 vuotiaana luin Krimin sodasta vuosien 1884-1886  aikana  , niin siinä se oli.....Muistin senkin että karkasin Järvenpääläisestä kodistani noin 16 vuotiaana....ja Ruotsin kautta menin  armeijaan...Muistan edelleenkin noin  40 jälleensyntymiäni...esim Turkin  ajasta (1600 ) , jossa elin Kurdina....ym..ym..ym..
Arvakkaapas mitä äitini  teki...(tukalleni) kun koko ajan intin siitä tykin "ajastani"....?..Juupajuu....kyllä sain tukkapöllöä oikein äireeen kärestä...auts.
Toiseen asiaan:
Jos ja kun ihminen syntyy uudelleen ja uudelleen ja uudelleen ja taas uudelleen......Koska jälleen syntymien välinen aika on suunnilleen  1-100 vuotta, niin eikös se tarkoitakin valtavaa määrää sinuja/minuja itseäni.??
Meitä jälleensyntyneitä ..minuja..on siis (jos laskee vaikka  noin 2 miljoonan vuoden perioodilla) olisi miljoonia ja taas miljoonia..??.. Sinuja ja minuja olisi ollut ,että elänyt tavaton määrä ja voi vain kuvitella meidän/sinun/heidän erilaisia persoonia. Siihen joukkoon varmasti mahtuu vaikka mitä ....papeista murhamiehiin...kuninkaista...kerjäläisiin....
Tuhansia erilaisia ihmisiä.
Olen aina miettinyt että miten hauskaa (ko?) olisi joskus tavata  edes muutama  entinen  persoonani , sieltä kaukaa aikojen takaa.......historian hämärästä ja nähdä hänet  vaikka henkilökohtaisesti. Paiskata kättä, taikka sitten ei.........
Varsinkin sen Intialaisen entisen oman persoonani haluaisin tavata. Silloin  (noin vuonna1200) elin ja olin kiertävä pyhä mies Kiersin kylästä kylään.Olin parantaja mystikko.Nukuin samassa luolassa  tiikerien kanssa , eikä minulle mitään sattunut. Paitsi..... olin kerran ylittämässä kuivunutta leveää jokea , kun  sen puoliväliin ennättäessäni tunsin jalkojeni alla kummaa tärinää/kuminaa. Kaukaa näin minua kohden tulevan oudon korkean harmaan seinämän.Jossakin vuorilla oli satanut kaatamalla useita viikkoja ja siitä syntynyt korkea tsunami eteni......juu....juuri ja juuri ennätin polvistua ja  sanoa " la illaha illa allah."....kun pääsin sinne jonnekin...............syntyäkseni taas uudelleen....määrätyllä ajalla.
Näin.
Tjaahas....nyt on niin hieno aurinkoinen päivä että eikun hiihtämään....
Sanoo:

5/1-2015.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.