tiistai 30. joulukuuta 2014

Lähetyssaarnaaja voitti noitatohtorin.....

30/12-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Uudesta vuodesta......:

Vuonna  1954  teki  herran töitä lähetyssaarnaaja jossakin Ambomaalla. Siihen aikaan maassa oli vallalla ns  noituus ja siihen kuului  pahalla silmällä iskeminen...
Jos joku joutui riitaan vaikka naapurin kanssa niin toinen osapuoli otti yhteyttä noitatohtoriin ja antaakaas olla....
Oli vuoden loppupuoli kun manaaja ilmoitti sille toiselle  ettet uutta vuotta näe, sillä kuolet tuntia vaille ennen tulevan vuoden vaihtumista.
Ja tottakait se noiduttu uskoi että paukahti. Kalpeni vallan silmissä...neekeri. Oli se muuten näky.
Kalpeni.Neekeri.
Noh....lähetyssaarnaaja oli lukenut ,että muutenkin älykäs mies.Hän kertoi noidutulle että juuri lähetyssaarnaajan herra on paljon vahvempi kun se manaajan henki ja kyllä noiduttu siitä takuulla selviää...riittää se  kun tulet lähetyssaarnaajan luokse 10 tuntia  ennen vuoden vaihtumista.
Ja niin tapahtui.
Noiduttu kääppäili lannevaate väpättäen lähetyssaarnaajan majalle  ja siellä hänelle ojennettiin lasi täynnä viinaa ja sitten toinen lasi ja uudellen lasi täynnä viinaa ja taas uusi lasi ja niin edelleen......kippistä.
Kohta noiduttu oli  kännis kuin se kuuluisa käki.....huhhei ja romma pullo....kajahteli majassa mutta  lähetyssaarnaaja  joi vain hyvin vähän...silmälumeeksi vaan...näytteli juomista siis....
Hänellä oli Herran työ menossa.
Mutta se noiduttu kippasi viinaa että kluksutus vain kuului....."muuun isäänoli sotamies...ja nuariii.."
Ja eikun uutta pulloa avaamaan.
Ahaa.....ennenkuin huomattiinkaan....siinä meni muutama tunti ,että heilahti...ja toinen ja sitten taas toinen...ja taas kului toinen tunti.....ja mitäs kello näyttikään....noin tuntia vaille puoltayötä....juu.
Noiduttu makasi  raajat levällään sängyssä.Umpitunnelissa täysin. Silimät vaan silloin tällöin liikahteli ja siis hengissä siis oli edelleenkin.
Hupsista.....kello taas eteni ja niin tuli keskiyö...ja niin se meni. Vaihtui uusi vuosi.Noiduttu senkun vaan köllötti kännissä vuoteellaan ja selvisi siitä suunnilleen  10  tunnin päästä.Hengissä edelleenkin. Vuosi oli vaihtunut jo......monta tuntia sitten ...kas..kas....kummaa..
Ja ihmetteli suuresti ettei se noituus häneen tehonnutkaan.
Ei tehonnut. Ei.
Noitatohtori   jäi toiseksi.Lähetysaarnaajan isolle Herralle.
Olipa viisas mies se saarnaaja.
Oli.


30/12-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Ainiin...oikein hyvää tulevaa uutta vuotta 2015.
Sulkeudun suosioonne.
Ekku.