keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Varkaita Kauniaisten sotavammasairaalassa 1973.

26/11-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kaivelin tuossa aamusella  laatikkoni tavaroita ja siinä tuli esille isäni vanha  Kauniaisten sotavammasairaalan huoneen numerokuitti. Vuosi oli 1973 kesällä ,kun isäni sai viikon kestävän kuntoutusjakson  kyseisessä sairaalassa.
Huone oli numero 22.
Päivää  ennen sairaalaan  menemistä isäni tuli junalla   Helsinkiin   ja tarkoitus  oli että vien hänet sitten seuraavana aamuna paikan päälle.
Illalla huomasin miten isäni  räpläsi paksua lompakkoaan ja minä kysymään ,että paljonkos sulla rahaa niinku on???..Ei sitä paljoa ole  vastasi sotajermu....vähän ylitte kymppitonni....vaan  ja minä siihen että mitä ihmettä....Sanoin ettei sinun kannata missään tapauksessa ottaa noin paljoa rahaa mukaasi , sillä juuri kyseisissä paikoissa liikkuu varkaita ja ne kyllä vie rahasi.
Häh , sanoi sisäni....meinaakkos että sellaisessa paikassa on varkaita..??  niinkö..??  ja uudelleen sanomani toisin ,että rahat kyllä katoaa siellä  ollessasi. Kaapin ovet saa kuulemma lukkoon...sanoi isäni ja minä siihen ettei ne lukot auta mitään, sillä avaimien kaksoiskappaleita  kyllä liikkuu varmasti..
Mutta ei siinä mikään auttanut...ei.
Seuraavan aamuna vein   isäni sotavammasairaalaan.... ja kahden päivän kuluttua sinne  häntä tapaamaan.
"Tuota...sanoi vanha sotajermu....oon hukannu massini.....en sitä mistään löyrä  .....eilen se oli vielä tuossa kaapissani..."..
Jaahas sanoin siihen minä...enkös sinua varoittanut...??...enkö..??.. sinne rahasi meni että suhahti...varkaan taskuun....ylitte 10000 vanhaa markkaa...
Varkaan taskuun.
Oli hyvä saalis pitkäkynnelle.


26/11-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.