keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Kustavista......unen kirkkoon......

29/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Jo eilen iltasella minulle tuli mieleeni,että heti kun saan plotosta/jakista muutaman millin, niin ostaa pätkäytän ison maapalan/kartanon täältä Kustavin paikkeilta.
Taipaleen ranta on todella hieno...Varanpää myös ,sekä   Kiparluodon niemi. Sitten aivan kiusallani ostaisin  Laupuren  tienoon ,sillä siellä kesäisin laukkaa rasan porukkaa. Yhteen  niemennokkaan on rasalaiset rakentaneet kummallisen hökötyksen.....aivankuin jonkinlaisen sukellusveneiden korjaamonhallin...Mussalaan.....jos ette usko, niin käykää katsomassa itse kukin.
Paikkaa esittelee entinen evp......tarkka-ampuja/ilmakuvaaja......ja hänet kyllä tuntee jokainen.Kylillä meinaan....
Juu.
Ainiin...Näin  toissayönä jännän unen...
Olin matkalaukun kanssa seisoskelemassa yhdellä mäen tapaisella , jonka oikealla  puolella noin 150 metrin päässä oli pieni valaistu kirkko.Siinä oli muitakin immeisiä ja kun yksi humalainen mies alkoi kiroilemaan , niin minä retuutin sen alas rinnettä ja paukautin turpaankin häntä.Kaikki taputti sekä tykkäsi kovasti.
Noh...siihen tuli nainen  joka alkoi puhumaan että kuinkahan pitkä matka on tuohon pieneen rakennukseen ,joka oli suoraan sen mäen etupuolella , vasemmalla , noin   40 metrin päässä. Meitä alkoi sen matka askarruttamaan ja jokainen arvuuutteli sitä matkaa ja minä sanoin ,että se on noin 20 metriä....muut väittivät sen olevan ainakin 80 metriä ja eikun mittaamaan sitä.Nainen otti mitan toisen pään ja alkoi etenemään  8 metrin välein ja minä pidin mittanauhan toisesta päästä kiinni.
Kun nainen alkoi menemään sitä valaistua kirkkoa kohden, niin  sanoin ,että menet väärään suuntaan ja niin hän käänsikin sitä alkuperäistä kohdetta kohti, sitä pientä rakennusta. Emme päässeet mittaamaan sitä matkaa , sillä kirkosta tuli vanhahko nainen , joka sanoi minulle , että  menehän kotiisi Ekku. Mittaa se matka sitten joskus myöhemmin...
Just...??!!??!!??..
Siis...jos olisimme mitanneet naisen kanssa sen matkan siihen pieneen kirkkoon  ja  metrimäärä olisi selvinnyt.......??!!??..
Juu...."mittaa se matka sitten joskus myöhemmin"..
Näin....

29/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.