lauantai 11. lokakuuta 2014

Böööööö.....

11/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Sain  illalla soiton ,että voisikko Ekku tulla  käymään Tenholan lähellä olevalle  Fastarbyyhyn , sillä siellä on kummitellut kohta 32 vuotta.
Ja niinhän minä sitten teinkin..meinaan eiku autolla paanalle yöllä kello 01,20 ja suuntana Tenhola.
Kyseinen talo on  rakennettu  vuonna 1904. Entinen  kauppakiinteistö.Välillä siellä käytiin kansakouluakin.Sotien jälkeen tyhjänä jökötti ,kunnes Ruotsin siirtolainen talon kunnosti. Hukkui  kevätjäihin Seukon rantaan. Reppu  vain jäi jököttämään railon reunalle.
Kenties tässä syy  talon kummitteluun.
Taikka sitten ei.
Sillä.......
Huhtikuussa , joka vuosi ..  öisin... ilmestyy  noin 10 vuotias  kalpea tyttö  makuuhuoneeseen ja  tekee tilaa päästäkseen nukkumaan  vuoteeseen. Tyttö  livahtaa kuin huomaamatta sänkyyn ja usea talossa nukkunut on ihmetellyt tytöstä huokuvaa viileää kylmyyttä.Varsinkin kesällä sen tuntee selvästi.......ja  minuutin/kahden päästä tyttö katoaa kuin ilmaan.
Joskus  hän kävelee keittiössä , kuin etsien jotakin, samanlainen vaatetus aina yllään. Nilkkoihin ulottuva harmaa vaate.Tunikan tapainen.
Se on ihmneellistä ettei se hukkunut mies  asunnossa kummittele.Häntä ei ole näkynyt. Toisaalta taloon  ostettiin noin 40 vuotta sitten  vanhoja huonekaluja joihin kuului myöskin sänky. Useasti juuri niiden  mukana saattaa tulla "kylkiäisinä"  vanhoja .......haamuja.....useimmiten ei.
Kerroin että kannattaisi hävittää ne vanhat huonekalut. Useimmiten se riittää ja kummittelu lakkaa.
Taikka sitten ei.

11/10-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.