maanantai 8. syyskuuta 2014

Kepoon minkkitarhasta......josta lopputili....tähän päiväänkö....saakka ??

8/9-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Aamulla ajelin  Jepuan suuntaan, ohitin  entisen  Kepon minkkitarhan  , joka oli vuonna 1958 maailman suurin.
Ja ..olinhan siellä minäkin....töissä meinaan..juottamassa elukoita...kansakoulun kesälomien aikana.....................
Satameeteriä pitkällä letkulla  täytin minkkien juottokaukaloita. Juu.  Varsinkin ja aina kun minkeillä oli penikoita , niin menimme polkupyörällä minkkitarhalle kello kuudeksi aamulla . jolloin täytimme vesikupit ja sitten illalla seittemän paikkeilla sotkimme jälleen täyttämään vesikipot.....19 kilometriä per sivu X 4.....joo........76 kilometriä ajamista , sekä työt päälle.
Ne minkkitalot olivat suunnilleen 100 metriä pitkät ja niitä oli meitä juottajaa kohden ainakin  ..kymmenkunta ja välillä jouduimme täyttämään toisillekin kuuluvat tarhat.
Ja saattoi tulla vahinkokin...meinaan....yhtenä aamuna minut kutsuttiin pomon juttusille joka sanoi että olin unohtanut juottaa yhden pitkän tarhan ja kuulemma sen tein tahallani ja vaikka kuinka koetin selittää ,etten ollut huomannut , koska välillä pompin muuallekin juottamaan ja eihän pomo sitä uskonut....ei.
Olin noin 11 vuotias ja sain elämäni ensimmäisen lopputilin että paukahti.
Noh....sitten menin kysymään Härmäsen Siirin leipomoon pullakuskiksi ja se suostui ja siinä sitten jatkoin parisen kesää,,ja ainakin yhden jopa leipurinakin vallan. Tämän jälkeen Ojalan Kutomo otti mut töihin ja siinä olin armeijaan saakka ja senjälkeisestä ajasta en sano nyt mitään...en sano..
En sano.
E.

8/9-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.