tiistai 8. heinäkuuta 2014

Päntäne , ruikuntava kissi , sekä hullu pääskynen...

8/7-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Sotkin aamusella  Kauhajoen päntäneelle sekä sitten kotiini tornin juurelle. Otin vahingossa väärän juomapullon mukaan ja kun siitä koetin janoni sammuttaa....niin voi voi...Se oli päässyt happanemaan......kun koetin   maistaa niin se oli kuin  vanhan kärmhen kusta..
Yääklä..
Noh. Siinä pyöräilessä tuli mieleeni linnut ja  erityisesti pääskyset. Edelliskesänä havaitsin pihapiirissämme sellaisen kummallisen pääskyn , joka varoitti kun näki esim  ihmisen liikkuvan pihalla. Pääskynen päästeli niitä varoitushuutojaan  ,joita yleensä tulee kun lintu (nut) havaitsevat esim kissin kyttäämässä niitä.
Ihmettelin sitä hullua  lintua ,  siis viimekesänä ja arvakkaapas....juu-uu..Se  sama pöljäke on taas ilmaantunut meidän markille ja  kiljahtelee kun ihmisen   havaitsee.Pääskynen kiertää koko ajan sellaista kehää  rakennuksemme ympärillä ja heti kun meistä joku  nokkansa ovesta ulos laittaa.....niin...kriik..kriik.
Kriik.
Muistaakseni pääskyset elävät noin  5-6 vuotiaiksi  ja myös olen muistavinani että samat linnut osaavat melkein joka kerta samalle tutulle pihapiirille.
Siis.....se viimekesäinen hullu pääskynen on se sama joka kiljahtelee meidän markillamme tänäkin kesänä.
Tjaas.....muistin just että kolmisen vuotta sitten meidän pihallemme eksyi kissi....sellaanen harmaan/vihertävän kukertava ja sillä (kin) oli kumma tapa. Kun kissille tuli paska/muu hätä ,niin se peijjooni prutkautti kasansa vaikka mihin, keskelle pihaamme ja ei edes yrittänyt läjiään peittää.
Pläts.
Kaiken huipuksi kissi teki juttujaan ihmeen useasti....noin  2-.3 metrin välein.Kävele sitten siinä pihalla ja koeta katsella mihin oikein astutkaan.....pläts..
Kun sille kissille  ilmaantui outoja möykkyjä joka paikkaan , niin eikun eläinlääkärille ja se sanoi että sillä on syöpiä joka paikassa......ja niinpä tohtori otti   ruiskeen...ja ja..ja...ja.
Juu.
Ennyt muuta.Vilkaisen  naamakirjaani hiukkasen ja sitten mennään vaimoni kanssa uimaan.
Tere.

8/7-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.