tiistai 20. toukokuuta 2014

Kärmehet on "kivoja".........ainakin mun mielestäni.

20/5-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Etsin malmia eräästä kivikasasta Härmässä asuessani ja vuosi oli 1983. Käännin  kivenlohkaretta ja  luulin ensin että sain nokkosesta oikeaan käteeni ,mutta ehei. Poltti sillai kivasti ja tottakait peukaloni juuressa roikkui kiemurteleva kärmes.
Vaikka käteni paisui tunnin sisällä pallukaksi ,niin en mennyt lääkäriin. En.
Vuonna 1989 ja taas keväällä korjasin täällä Kauhajoella  kuorma-autoni pakoputkea  ja makasin auton alla hitsaamassa.Taas luulin että nokkonen pirskatti polttaa oikeaa jalkaani ja kun kurkistin kinttuni suuntaan ,niin kukas se siellä......??....kärmes jälleen. Se puraisi jalkaani ja tottakait se paisui.Taaskaan en mennyt lääkäriin.En.
Eilen....19/5---2014...käppäillessäni lähialueen mettässä...jokin pisti oikeaan  jalkaani ,nilkan paikkeilla ja kukas se taas  siellä luikertel.....kärmes. Jalassani on aikamoinen pallukka...taas....ja......niin-iin...en meinaa mennä lääkäriin.
Eiks ihminen tuu niinku  immuuniksi jos kärmes pistelee alvariinsa.......vai ??
Kuulemma mikäli saa käärmeen pureman esim lähelle valtimoaan , vaikka  ranteen taikka reiden yläkohtaan ,niin silloin kannattaisi lähteä tohtorin luokse.
Niin...
Tuota.
Ilmoitus:
En ole koskaan tappanut käärmeitä...(paitti pikkukollina). Nyt "juttelen" niille että menes ny matkoihisi ennenkuin Milla vaimoni äkkää sut. Yhtenä kesänä näet pelastin todella suuren käärmeen meidän rappusten edestä ja kiikutin sen muovisangon avulla läheisen ojaan  turvaan....ja menin kertomaan asiasta vaimolleni...........Juu-u.
Minuutin kuluttua ulkoa alkoi kuulumaan hakkaamisen/takomisen pläiskettä ja kukas se siellä  halolla jotakin takoi ????
Pläts...pläts....pläts..
Pläts.

20/5-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.