perjantai 9. toukokuuta 2014

Isonkyröön räjähdys Tiistaiyönä...PUM.

9/5-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Kävin eilen  illalla tuttuni luona Isonkyrön keskustassa ja kuulin että Tiistaiyönä noin 23,35 tapahtui keskustan lähellä todella voimakas räjähdys. Asiasta on kertonut  Nettisivuillaan  Kyrön paikallislehti.
Räjähdys oli voimakas sillä se kuului kuulemma  noin 20 kilometrin päähän ,helisytti ikkunoita laajalla alueella sekä pani talojen  lämpöpatterit kalajamaan.
Vielä eilen viranomaiset etsivät  räjäytyspaikkaa  ja  pyörivät ahkerasti  erään huoltoaseman nurkilla sekä touhusivat koirien kanssa   pitkin mettiä.
Nyt on mielenkiintoista kuulla että tuliko suurtakin vahinkoa räjäytyksen ansiosta. Mikäli tuli ,niin tekona tapahtuma on terroriteko ja se poijat on vakava asia. Laki saattaa sellaisesta plätkäistä jopa 11 vuotta vankeutta ja jos ihmiset olivat räjäytyshetkellä hengen vaarassa ,niin 11 vuotta on varma   asia.
Toisaalta jos ei tullut minkäänlaista vahinkoa ,niin  siinä tapauksessa  räjäytys oli vain suuri pamaus  vähän niinku norsun jättipiaraasu  ja rankaasuna  ainoastaan sakkolappu.
Pommin suuruus?
Mikäli rajäytys tapahtuu ilmassa esim  50-100 metrin korkeudessa , niin  silloin ei tarvita kovinkaan suurta pommia. Kenties  5oo- 1000 grammaa  riittää . Jos  räjäytys tapahtuu maan tasalla niin silloin se vaatii suunnilleen  10 kilon luokkaa ja siinä tapauksessa  monttu on aika  suuri. Luulis sellaasen löytyvän.
¤¤¤¤¤
Tjaa.....
Juu.
Motiivi:
Puhutaan että  pommi olisi ollut  paikkakunnalta muuttokehoitus eräälle hunsvotille.....joka rehentelee tekosiaan sekä tekemättä jättämisiään pitkin raittia ...Hänen nimeään en osaa edes lausua.On se niin outo Suomalaisittain ajatellen.
Tjaahas. Ny meen keittään riisipuurun. Son todella hyvää jos sekaan laittaa merisuolaa , punaiseen maitoon tietty sekä paljon voita joukkoon. Sitten ruisleippää juuston kanssa ja avot  !
Moikka.

9/5-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.