maanantai 28. huhtikuuta 2014

Varokaa varkaita ja hankkikaa riistakamerat !!

28/4-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Kuulin eilen että tuttavani luona Kurikassa oli käynyt varkaita. Ilmeisesti he olivat ennakkoon kytänneet kohdettaan ja murtautuneet sisälle.Oliko syy murtokeikkaansa talon pihalle olleet 2 arvokasta Mersua  ja sitäkautta uskoneet talossa olevan arvokasta omaisuutta .Omaisuutta he kuitenkin veivät ja kenties pettyivät saaliiseensa ja varastivat   lähtiessään  Mersun.
Se kun kuitenkin hyvin tärkeää etteivät onnistuneet murtamaan talossa olevaa asekaappia. Siinä olisi ollut  8 asetta ja jos ne olisivat päätyneet pimeille markkinoille.....niin ei hyvä.  Todella hieno  asia että asekaapit ovat nykyisin  lähes murtovarmoja ,mutta muistakaapa myöskin seuraava neuvo :
Vaikka luottaisitte asekaappinne ,niin ottakaa pitkien pyssyjen lukot aina talteen ja piilottakaa ne jonnekin muualle. Käsiaseihin kiinnittäkää ainakin  liipaisinlukot ja  myös lippaat  toiseen paikkaan.
Sitten se  tärkeä asia !
Hankkikaa hyvät riistakamerat talonne ympärille.  Mieluiten sellaiset jotka antavat heti hälytyksen omaan kännykkäänne ja voitte heti soittaa poliisit paikalle. Riistakamerat maksavat enää noin 100 Euroa kappale ja se on pieni rahamäärä mahdollisiin vahinkoihin verrattuna.
Ainiin......varkaat huhuu.........
Yrittäkääpä tulla  murtautumaan omaan asekaappiini. Siellä lymyilee hyvässä turvassa 39 asetta (luvallisia tottakait)  ja kaappi on erään pankin 500 kiloinen kassakaappi.Esim oven paksuus....enpäs sanokkaan...
Ja omat riistakamerani.....niitä taitaa...olla..kohta.....kymmenen...taikka jopa enemmänkin. Kolmanneksi..........täällä  meillä vartioi todella velenhimoinen vahtihurtta .Sitä  pelkää suunnattomasti jopa kiukkuiset susikoiratkin.....
Se vahtihurtta olen minä.
Hauh!

28/4-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.