maanantai 3. maaliskuuta 2014

Turusta Tampereelle ja irronnut pää.

3/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Touhusin eilen Turussa ja koska Tampere on sopivasti kotimatkani varrella ,niin eiku  mustan makkaran kotopaikkaan. Ikean katsastin ja olipa todella suuri  huonekaluputiikki.Käytävät satametriset ja voi sitä tavaran määrää.Lattiasta kattoon voisi sanoa ja niin sanonkin.
Noin tunti sitten kävin tutun perheen luona kaffilla ja melkein heti keskustelu meni moottoripyöriin ja sitäkautta myöskin minuun.
Nimittäin vuonna 1973 olimme 80 muun moottoripyöräkollin/naisenkin kanssa Imatran ajoissa.Siellä oli kilpailemassa Itaaliaan Agostino ,joka oli voittanut melkein jokaisen ajon johon oli osallistunut. Muistaakseni 16 voittoa putkeen ja myöskin Imatran ajon voitti viissatasen luokassa.
"Muistatko   Ekku sitä päätöntä moottoripyöräilijää"  kysyi talon isäntä ja sanoin että muistanpa hyvinkin.
Toukokuussa 1973  yksi motoroiska  ajeli tie numero  3022 :sta joka vie Tampereen lentoaseman ohitse  kohden Pirkkalaa.
Moottoripyöräilijän edellä ajoi kuorma-auto  sekä  perävaunu ja siinä 500 kiloa  ikkunalasia. Lasit olivat kiinnitetty  tavan mukaan aan muotoiseen kehikkoon  ,mutta huonosti. Kenties voimakas sivutuuli irrotti ikkulasit ja ne sinkoutuivat alas tielle , suoraan peräkärryn takana ajavan moottoripyöräilijän  päälle.
Naps.
Takana ajava autoilija huomasi  miten moottoripyörä alkoi heittelehtimään ja hetken kuluttua kaatui kyljelleen tien sivuun. Voitte varmasti arvata mikä irtosi ?
Kerralla poikki.
Siististi kaulan kohdalta.
Oli se näky.............kuulemma.
Tjaahas. Nyt taidan käydä Tampereen Kotkanniemessä.Varttuussa . Siellä olisi myytävänä moottoripaatti.
Ties vaikka sen avulla lähdetään karkuun kohta tulevia venälääsiä.Itänaapurin poikia. Emmä pupuja pelkää.
Ne uhittelee vaan.Meinaan. (yän suret...heheh)
Päivän puput.
Ne on.

3/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Kello 15,48.

Jk: venekauppa tuli tehtyä ja  nyt pitää järjestää sen kuljetus rannikolle...Vaasa..Turku...Pori..Merikarvia..Rauma.....Jos talvella pitää lähteä...vaikka 25/12..niin toivottavasti  meri on jäässä. Silloin mennään  ilmatyyny-aluksella.
Sanoi :

Mä.