keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Malmin lentokenttä ja mä..

19/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Minulla oli asiaa Helsingin paikkeille parisen päivää  sitten ja nyt olen Malmin lentoasemalla täyttähäkää.Tämä asema perustettiin vuonna 1936 ja pihkura soikoon sitä hallitsi   venäläänen valvontakomissio 1944-46. Onneksi  vieraat ukot lähti menojaan ja (toistaiseksi) nyt kenttää hallitsee Suomi......juu.
Jos olet ns tavallinen henkilö et pääse täältä Malmin lentoasemalta minnekään ,mutta   lennot onnistuu edelleenkin ,mutta viranomaislentoina. (jup???)
Juu.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Ainiin....konettani odotellessa ajattelin kirjoittaa Wanhoja muistellen ja vuosi oli tasan 1968.
Olin erittäin kiinnostunut laskuvarjohypyistä siihen aikaan ja eikun soittamaan Malmin lentoasemalle sekä laittamaan nimeni seuraavalle tulevalle hyppykurssille.  Tuumasin  että menen samalla lentolupakurssille ja se maksoi tasan 8000 senaikaista markkaa. Meinaan se lentolupajutska.
Nooh...Keväällä, siinä Toukokuun 1968  paikkeilla olin juuri saapunut Malmin lentoasemalle ,kun saimme tiedon traagisesta  tapahtumasta. Tuntia ennen oli naishyppääjä pompannut lentokoneesta 900 metrin korkeudesta...ja pläts.....!
Laskuvarjo ei ollut auennut ja hyppääjä  putosi alas....suoraan kannon nokkaan. Paikka oli noin viiden kilometrin päässä asunnostani.
Jaahah  ajattelin. Jospa sittenkin en taida mennä niinku siihen laskuvarjohyppyjutskaan ja en mennyt.
Toisaalta....Jalasjärvellä asuessani ilmoitin uudelleen itseni laskuvarjohyppykurssille Alavudella ,mutta vaimoni sanoi ettet muuten mene.
Ja en muuten mennyt silloinkaan.
Noh...koska olen  jossain määrin kovapäinen  ja  kun muutimme  Kauhajoelle ja  koska lentokenttä oli 7 kilometrin päässä .....niin ilmoitin itseni uudelleen.......juu......ja..
Vaimoni sanoi ettet muuten mene ja en muuten mennyt nytkään.   kolmas kerta ei totta ollut.
Tjaahas....vaimoni ei tiedä että osaan ohjata lentokonetta ,sellaista   neljän hengen ,mutta älkää missään tapauksessa sitä hänelle kertoko.
Ruppe kenties  turhaa murehtimaan.
Noniin.......puolen tunnin kuluttua näköjään koneeni saapuukin ja  silleen.....
Toivottavasti kuski ei ole Malesialainen ????
Häh?

18/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.