lauantai 29. maaliskuuta 2014

Alokasmonni Ekku Mattila Suomikoopeen kanssa.


29/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Vuosi on 1966 paikka Oulun Hiukkavaara ja huumaharjulla harjoitellaan sotimisen aakkosia.
Konepistoolin numero on 17170 ysimillinen  ja  hyväksi havaittu. Antti Rokka  antoi  samanlaasella pyssyllä  kahdeksallekymmenellekahdelle vihulaaselle lopputilin   yhdessä riuhnaanussa Karjalan kannaksella silloin ennenWanhaan. 1943.
Kun 15/2-  1966 lättähatulla kolisteltiin Hiukkavaaran kasarmeille ,niin ensimmäiseksi kiellettiin kameroiden käyttö.Ja kuinkas ollakaan sellainen oli aivan "sattumalta" tullut minun mukaani ja  kuten kuvasta näkyy se toimii myöskin. Otin varsinkin ököajasta kymmeniä valokuvia ja sitten...... myöhemmin......piti kamera laittaa visusti varustepussiin ja seuraavalla lomalla jättää kotiin vietäväksi.
Kahden viikon kuluttua ,elikkä noin   29-30 päivä Helmikuuta 1966 lähdimme  koko päivän kestävälle reissulle ja tulimme illalla kello 16,00 takaisin varuskuntaan. Ihmettelimme kun meitä ei päästettykään tupiimme vaan jouduimme odottamaan kasarmin pihalla kello 17,00 saakka.  Komppania kakkoseen riensi sen tunnin aikana kaikenlaista immeistä ja jokaisella naamat   peruslukemilla.
Kun pääsimme tupiimme niin saimme kuulla että yksi kolleega.. Sallan Lakijängältä ,viereisesti tuvasta   oli ampunut itsensä hengiltä. Hän oli saanut ns veepeetä ja jostakin onnistunut saamaan yhden kiväärin patruunan (7,65 X 53 ) ja  omalla  aseellaan ampunut  itsensä.
Tupa numero ysissä olivat:
Minä itte,
Nilivaara, Minni,Narkiniemi,Molkajärvi,Mukari,Mursu,Moilanen,Mertala, Mattila 2,Meltaus,Mäkinen,Mäkikangas. Meitä juoksutti korpraali Härö.
Kiväärini numero oli 17775.
Aika velikultia sanoisi Väinö Linna.

29/3-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.