maanantai 10. helmikuuta 2014

Tuijotin (ko?) tähteä nelisen tuntia ..??!!

10/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


On huhtikuu 1983 ,  paikka Alahärmä ,illalla kello 20,15
 Olen juuri tulossa kotiini ,koska on puoli yhdeksältä alkamassa uutiset ja  niiden perään olen aika  kiinnostunut.Noin 500 metriä ennen asuntoani huomaan kirkkaalla kevättaivaalla todella hienon ,sekä kummassa paikassa olevan tähden.
Lopetan juoksemiseni ja alan seurata tähteä.
Se  on hienon vihreä ,sekä kirkas. Kooltaan  noin kolme kertaa   venusta suurempi ja en ole aikaisemmin nähnyt tuollaista väriä. Tähden korkeus vaikuttaa olevan suunnilleen  suoraan 45 astetta taivaalle.
Koska se on todella hieno ,niin siis sille (??!!??) juttelemaan.....alan......hmtpstss..
Sanoin...kylläpäs olet komia tähti....mistä sä siihen olet ilmestynyt...en ole sinua ennen taivaalla havainnut...olet  todella kaunis.....hiano  oot...ohoh...hiano oot..."
...ja huomaan palelevani siinä jutellessani....sekä hölkyttelen siitä kotiini puoli yhdeksän uutisia katsomaan........mutta mitä kummaa...!!
Televisio on pimeänä...ja minä talon emännältä kysymään ,  että laitappa teevee päälle..kohta tuloo uutiset......
Häh .?  hän sanoo....uutiset...täh...kello  on kohta 11 illalla..puoli yhdeksän uutiset ovat jo menneet ajat sitten......uutiset on jo menneet ja laitoin teeveen sentakia kiinni.
Mitä.. perskutarallaa..sanoin ja eikun tarkistamaan neiti ajasta oikean kellonajan  ja tottakait se oli noin 23,00 illalla.....siis 23,00  illalla.!!
Nyppä kysyn ???
Juttelinko sille kirkkaalle vihreälle tähdelle ....noin  3 tuntia 45 minuuttia ?
Entäpäs jos olin lentävällä lautasella....??
Ties missä paikassa..
Sanokaa ny.


10/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Täh?