torstai 6. helmikuuta 2014

Sain joka kuukausi 1000 outoa markkaa tililleni....1973-1982.

6/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Mitä kummaa??

Vuonna 1973 menin Helsingissä olevaan Suomen Urheiluaittaan ja sieltä ostaa prätkäytin 350 kuutioisen Jamahan.Se oli aika kova moottoripyörä ja sillä pääsi myötätuuleen noin  sataakuuttakymmentä.Kuten olen jo aikaisemmin kirjoittanut ,niin sillä  Jamahalla kiertelin Suomen Kokkolan kohdalta  Hankoniemeen ja kilometrejä tuli 30000 että  huraji. Kymmenissä kaupungeissa kävin.
Neljässä kuukaudessa.
Ainiin...meinasin unohtaa sen pää-asian ,josta tuumasin kirjoittaa tässä ja nyt.
Nimittäin.....Minulla oli siihen aikaan Kopissa tili  ,johon palkkani tuli että paukahti. Siis Kansallisosakepankki.KOP. Herrojen pankki...ei nyt sentään....Koppi kuiteskin.  Joka kuukausi tiesin saavani tililleni noin 1800 vanhaa markkaa..soli palkkaa ,näin tarkennettuna. Hyvä palkka olikin.
Oli.
Toukokuussa...suunnilleen ...neljäs päivä menin koppiin hakemaan rahnaa ja sanoin että otan   tonninverran ja niinpä pankkineiti tekikin.
Kun hän antoi,taikka merkitsi pankkikirjaani mitä siihen jäi,niin hämmästyin sillä   tilille  oli jostakin tullut tasan 1000 markkaa jota ihmettelin kovasti ja minä kysymään....mistäs toi tonni on ja siihen pankkineiti ettei osaa sanoa.
Täh ?  tuumasin ja suoraa päätä valtion palkkakonttoriin ja samaa heiltä kysymään,mutta eivät hekään osanneet sanoa mistä tonni tililleni oli tullut.  Johan on kumma juttu ja  menin  toiseen valtion palkkakonttuuriin ja sama juttu heillä.  Se 1000 markkaa joka tuli  tililleni on siihen niin merkitty ja niin he sitten tekevätkin.Pukkaavat sen kopin konttorin kautta mulle ja oleppa hyvä sanoivat sekä näkemiin.
Näkemiin sanoin ja eikun Jamahan selkään ja sinne sekä tänne ajamaan ja välillä kävin tuolla ja myös tuolla ja joka  paikassa ,kunnes kului kuukausi.
Juu.
Taas  KOPpankista  rahaa ottaamaan menin ja ... sama juttu. Jälleen oli mulle annettu liikaa 1000 markkaa.Jo toisen kerran ja minä uudelleen soittamaan valtion konttuuriin ja  taas he sanoivat etteivät osaa sanoa siitä tuhannesta  markastani mitään...joten pirä se ja oo hiliaa   ny.Ei kannata jatkuvasti heillä rampata.He tekee niinkuin heille on määrätty tehdä.Jos sähkölapulla annetaan käsky pukata tililleni 1000 markkaa joka kuukausi,,niin son siinä sitten. Näkemiin taas..he sanoivat ja tein minäkin. Näkemiin sanoin ja taisin ajella silloin myöskin sinne......nimittäin Kemiin.
Juu...taas.
Noh...totuin siihen ylimääräiseen tuhanteen markaan niin ,että ostaa pläjäytin hyvän Wauhzhall Vigtor henkilauton   12000 markkaa ja sen maksoin...arvakkaas millä...?? Oikein...ylimääräisellä tuhannella markallani joka kuukausi tonnilla lyhensin....
Kivaa..kivaa.
Nooh...muutin vuonna 1982 syntymäpitäjääni Alahärmään ja siellä ei ollut omaa Koppia,,vaan sellainen kökötti Kauhavalla.Mutta heeveelii....#"#"!!#%?¤#"!"#¤"!!...jo muutaman  viikon kuluttua tuli kirje Kauhavan KOPista ja sinne mua käskemään.
Ja mä menin.
Päivää ..päivää...sanoin ja ..
Tiskin takana istui  nuari pankkineiti joka käski mua sivummalle  yhteen huoneeseen jossa istui tärkeän näköönen tukeva  mies.Eiks pankkipomot olekin aina lihavavia...??jos ne syö kuormasta...heheh..
Köh.
Noniin...sanoi mies ja pukkas noukkani eteen paperilapun ja sanoi...." Kuules Mattila...muutama päivä sitten me huomattiin että olet kuule saanut  KOPin tililtä vuodesta 1973 joka kuukausi 1000 markkaa...vuoteen 1982 ja se tekee noin 108000 markkaa...aiheetta ja se tarkoittaa että tilitysautomaatti on tehnyt virheitä ja maksanut sulle sen tonnin aina kuukauden alusta..ja paappas nimes tohon lappuun että saadaan se summa sulta niinku pois...?".
Nimi paperiin.....sanoi pömppämaha.
Mitä häh?? sanoin..täh ??...kuis niin ??.. ...mitä ny...??  ja väitin etten ole perskutarallaa sitä lainkaan huomannu...(hmtpststss..) ja kun niin en ole huomannu ,niin en laita nimmariani sun lappuus...juu.
E laita.E.
Meille tuli sellainen viiden minuutin riita ja sen päättyessä lähdin  KOPista rinta rottingilla ,mutta joka kuukausi ny tuhatta markkaa köyhempänä.
Enkä nimmaria  pankkipomolle laittanu.
E.
Ahaa..!! Ny  noin 2000 blogini lukijaa moittii mua ,että voi voi sua Ekku....Teit kuules väärin ,kun otit joka kuukausi 1000 markkaa ittelles ..voi voi sua....mutta puollustuksen puheenvuoron käytän ja muistutan että ainakin koetin selvittää sen  haamutonnin alkulähdettä. ..
Ja...eikös..noi pankit..ole itte aika ketkuja....??  vai  ???.....ovat satojatuhansia perheitä ajaneet mieron tielle ja sen yhteydessä voittaneet satoja ja taas satoja  miljoonia Euroja...nykyisin....EnnenWanhaan markkoja.
Pankkiherroilla ei ole inhimmillisyyttä.!.
EnnenWanhaan oli ,mutta ei enää .!
Tuata....eiks se olekin jo vanhentunu ???..meinaan likkomukseni...häh???
Huuh!

6/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Tulipa pitkä tarina ja tämäkin on tosi .