maanantai 17. helmikuuta 2014

Mykönossaari ja "makita..makita..makita"...30 vuotta sitten.

17/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Makita.

Oli eilen koko päivän niin paljon erilaista touhua ,että huomasin jääneeni tänne Hesaan aivankuin vahingossa. Aivan puolisalaa....niin-in...me ajelimme sinne sekä tänne ja välillä tuohonkin suuntaan. Ettei vaan  oltu kadonneen Ukkomausereiden sekä kultakolikoitten perässä. ?.
Oltiinpa hyvinkin.  Olemme suunnilleen oikeilla jäljillä ,sen sanon ,mutta aikaa se saattaa viedä. Kilometrejä kertyi  matkamittariin  noin 350   ja siitäpä tulikin mieleeni eräs hauska tapahtuma ollessani Kreikassa vuonna 1984.
Lensin Aurinkomatkan mukana Mykonossaarelle ja sinne pääsi yhden välilaskun kautta,Ateenasta. Jo seuraavana päivänä hyppäsin linjuriin joka vei Elia nimiselle rannalle ,noin 20 kilometrin päähän Thomas hotellistamme.
Ja eiku naamaa polttamaan.Jossain vaiheessa huomasin miten muut rannalla olijat lähtivät bussipysäkille noin 16,oo nurkilla ,mutta minä tuumasin että olen vielä tunnin/toista ja sitten vasta lähden  pois. Juu.
Kun  viiden paikkeilla kääppäilin pysäkille niin tolppaan kiinitetyssä taulussa luki....viimeinen bussi lähtee kello 16.15....kiva..kiva...
MUtta eipäs mitiä hätiä ,sillä rannalla istuskeli jeepissään  pariskunta Saksasta ,koska he sentyylistä puhetta pitivät ja minä kysymään heltä...Thomas hotell ja näytin itseäni sormella. Ja paskan marjat... Ukkosaksa räkäisi minun suuntaan sekä painoi jeeppinsä kaasua ja sinne auto kurvaillen meni. Noh lähellä oli toinen ja kans Saksanpoika likkoineen ja ne saateri teki saman tempun....räkääsi minun suuntaani ,kun kyytiä heiltä kysyin.
Fruum auto kaasutti kiukkuisena ja minä jäin rannalle yksin.
Oli 14/6-1984.
Nooh....ei muu auttanut kuin reppu selkään ja kipinkapin kohden Thomas hotelliani.Juosten.Matkaa noin 20 kilomeeteriä. Toinen kiva  kiva.. Meni tunnin verran kun näin edessäni kolme tienhaaraa ja  minä tuumaamaan että mikä noista on se oikea.Se joka johtaa kämppääni. Tienvieressä havaitsin pienen tuvan jonka pihalla mies siivosi luudalla kuistiaan ja minäpoika häneltä kysymään seuraavasti :
"Thomas hotell "..lausuin sekä  osoitin vasenta tietä   ja mies siihen vastaamaan...." Makiita..Makiita.."
Noh...osoitin keskimästä tietä ja taas kysyin " Thomas hotell "  ja taas mies siihen että " Makita..Makitaa".
Uudelleen osoitin nyt oikeanpuoleista tietä ja kysyin taas.."Thomas hotell" ja  kolmannen kerran kuulin.." Makita  Makita " ja nyt mies taputteli kumpaakin jalkaansa..sekä toisti  " Makita..Makita..Makita... Makita."
Juu. Sanoin kiitosta vaan ja valitsin sen keskimmääsen tien  ja huomasin niiden yhtyvän yhdeksi tieksi noin kahden/kolmen kilometrin päässä.
Jaahas. Jalat rakoilla kipittelin umpipimeässä , kirkkaat tähdet valoa antaen hotelliani kohden ja löysinkin sen sitten lopulta. Arvaakkaapa mitä tein kaikkein ensimmäiseksi ?
Kaivoin Kreikan sanakirjan ja siitä löysin Makiita sanan.
Jaahas.Enpä taida nyt  enempää Kreikasta kirjoitella , joten heippa ny hetkeksi.
..mutta..heii....meinasin aivan unohtaa....Makiita tarkoittaa  kaukana..kaukana..kaukana...
Jup.

17/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.