tiistai 11. helmikuuta 2014

Kauhajoelta ...tie 85 kautta Kajaaniin.

11/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Mikä se oli ?

Toissapäivän tuumasin että taidanpa käpäistä Kajaanissa ,Kokkolan kautta ja niinpäs sitten teinkin.Aivan sillai muuten vaan.
Kaikkein eniten minua kiinnosti   tie 85 noin 12 kilometriä Pyhännän jälkeen ,koska vuonna 1973 minut meinattiin samalla tieosuudella nirhata hengiltä.
Nimittäin.....
Aamuvarhaisella ,keskellä kesää olin tulossa kohden Kajaania moottoripyörälläni. Noin Kituperän ,Kontio,Jänisperän paikkeilla huomasin edessäni ,tien reunalla seisovan  tumman  hahmon ja kun ajelin lähemmäksi se osoittautui suurikokoiseksi mieheksi.
Mies siirtyi keskelle tietä ,kun havaitsi minun tulevan ja selvästi halusi pysäyttää minut   eteensä ja aloin hiljentää vauhtiani. Noin 30 metrin päästä näin ,että mies ei ollut "tästä maailmasta". Ensinnä hämnellä oli kummallinen hullu irvistys naamallaan  ja ensin luulin että miehellä on jonkunlainen naamari kasvoillaan. Ei ollut.Hän ei ollut tästä maailmasta ..
Kun hän seisoi keskellä tietä ,niin liikkui sillä tavalla ,etten olisi päässyt hänen ohitseen ,vaan joutuisin pysähtymään.
Laitoin moottoripyöräni  vaihteen vapaalle ,myutta kuitenkin , niin ,että jätin kakkosen ns silmään ,sekä pidin kytkimen pohjassa.En meinannutkaan pysähtyä. Ei tullut mieleenikään.
Ollessani miestä suunnilleen 5 metrin päässä minä vapautin kytkimen, painoin  kaasun pohjaan sekä kumarruin tankin päälle ,sekä väistin hänet. Onneksi tein niin,sillä mies koetti huitaista minua  isolla nyrkillään ja jos  olisi osunut ,niin kumoon olisin lentänyt.
Ajoin noin 50  metrin päähän ja   pysähdyin ,mutta kiireesti vaan eteenpäin. ,sillä mies juoksi   minua kohden römisten kummallisella äänellä.Kaikesta  näki ,että hänellä oli tavaton halu saada minut kiinni.
Vasta  500 metrin  päässä uskalsin pysähtyä ja kun katsoin taaksepäin ,ei tiellä enää ketään näkynyt. Mikä olio oli ? Mistä se tuli? Minne se meni?..Mikä oli sen tarkoitus ?
Jos olisin pysähtynyt ...............Olisinko jäänyt toiseksi ??....Olisiko hän tappanut minut ?
Saman tien 85 kohdalla ,ennen vasemmalla olevan Pöntönsuon risteystä löytyi vuonna 1948 ihmisen pääkallo,jossa oli ruosteinen kirves yhä kiinni.  85  sekä  877  yhtymäkohdassa on kuultu öiseen aikaan selviä ihmisen  avunhuutoja ,mutta ketään ei ole tiedetty kadonneen paikkakunnalta.
Mikä ??
Kuka ??
Miksi ??
Eipä nyt kummempaa.Ny meen kohta nukkumaan ja huomenna kohden  Kauhajokea. Kuitenkin koukkaan  Vieremän kautta. Muuten vaan.....(ko??)

11/2-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.