lauantai 18. tammikuuta 2014

Viltti auton moottorin suojana....

18/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

Yhä Hesan muistoja  :

Talvella 1974 tuli hesaan pakkanen  ja kova.Taisi olla hiukan ylitte 20 astetta  ja minä varmistamaan illalla että auto starttaa..jup.
Noin 23,oo  laitoin autoni konepellin alle paksun viltin ja sitten konepelli kiinni.Klonsk.  Aamusella kääppäilin parkkipaikalle ja eikun autoa starttaamaan.......mutta mitäs...¤#¤#??...moottorista  kuului pehmeä..tumps..ja siinä se sitten oli.Stumps.
Johan on minä tuumailin....ja uudelleen koetin startata...tuuums....tuummps...ekä mitään tapahtunut. Häh??  ja samalla muistin sen hiivatin viltin...!!...Konepelli auki ja kukas se siinä oli  mykkyrässä kietoutunut kivasti tuulettajahihnan ympärille  ????
Viltti
Niin....myöhästyin töistä puolisen tuntia kun sitä vilttikasaa saksilla irti  leikkailin. Heh..
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Tappaus numero 3.
Ostin jatkojohdon että sain talvella aamuisin autoni moottorin lämpöiseksi.Paikka edelleenkin  Vallila Hesassa.
Hyvin meni siihen saakka  kun unohdin sen jaaatkkooojohdon  olemassaolemisen tykkänään ja aamulla auto käyntiin  ,sekä   vilkaan liikenteen sekaan.Hiukkasen kummastelin outoa ääntä ,joka vaikutti tulevan autoni toiselta sivustalta. Ääni oli ...viiiinnng...viiiinngggg.viiiind...dooiiiiing..dooiiiing...ja oletin sen kuuluvan löysällä olevasta tuulettajanremelistä. Ei muuten ollut.....vaan siitä  jaaatkoojoohdosta johtuva.Pääsin liikenteeseen noin 20  metriä  kunnes kuului sellainen kiukkuinen pläts....ääni  ja johto katkesi kun ei enää venynyt.Pläts!
Noin kymmenmetrinen jatkojohto  oli venynyt puolta pidemmäksi.Samalla rikkoutui lämpötolpassa  ollut rasia sekä autostani sivuvilkku.
Pläts.



18/1-2014.
Ekku Mattla.
Aikamatkaaja.