keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ristiin menneistä tikuista....Kuoleman enne..

22/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Jo kaksisataa vuotta sitten merimiesten vaimot huomasivat erään kummallisen    enteellisen asian. Siihen aikaan ,vasinkin, kun merille lähdettiin ,niin siellä oltiinkin sitten kuukausi tolkulla ja jopa vuodenkin yhtämittaa.
Koska....puhelimia ,taikka kännyköitä ei tietysti ollut ,niin kotiin jääneet joutuivat odottelemaan koska merimies tulee takaisin  ja koska ei tule.
Hyvin monta kertaa tapahtui ettei tullut koskaan kotiin. Jäi meren saaliiksi.Hukkui.
Mutta......
Useasti kävi niin ,että rannalle jääneet omaiset huomasivat kummallisen seikan ....Jo viikkoja ennen merimiehen merimatkaa alkoi kotipoluilla näkyä   ristiin menneitä tikkuja ,taikka puunoksia.Niitä alkoi   ilmaantumaan melkein päivittäin ja samalla niiden koko kasvoi.Jos ne olivat alussa pieniä ,niin hiukan ennen merimatkaa  ne suurenivat. Vaikka ulkona ei esim tuullut lainkaan ,niin aamuisin  ristissä olleita tikkuja alkoi löytymään jopa rakennuksen portaiden edestä  ja vaikka ne siitä siivosi pois ,niin ne ilmaantuivat uudelleen jo muutaman tunnin  päästä.
Koskaan ja hyvin harvoin ristissä löytyvistä puutikuista  ei  mainittu merelle lähtevälle. Tulevat lesket hyväksyivät asian laidan ja kenties ajoissa   aloittivat  järjestelyt .Tulevan tragerian saapuessa.Yllätystä ei heille siis tullut missään vaiheessa.
Ristissä olevat puutikut tiesivät  pahaa. Ne tiesivät kuolemaa.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Olen itsekin kokenut saman seikan.Varsinkin  vähän ennen Kauhajoen kouluampumistatrageriaa huomasin eteeni jatkuvasti  tulevat ristissä olleet puutikut.Niitä oli jokapaikassa ja ne tulivat kuten salaa sekä huomaamatta.Kun niitä havaitsin ,niin rikoin niiden "taian" avaamalla niistä jokaisen ja käskyttämällä ettei ne toimisi lainkaan.Tiesin niiden tietävän jotakin todella  pahaa ja tarkasti katselin perheeni   valokuvia. Koska kuvissa ei  ollut mitään hätää ,niin rauhoituin ,mutta jatkoin ristissä olevien puutikkujen  "rikkomista". Minulla oli  noin puoli vuotta ennen koulusurmia valtava hätä siitä ,että me kuolemme tänne kaikki ja puhuin vaimoni kanssa että on pakko muuttaa täältä muualle asumaan. Kun koulusurmat sattuivat käsitimme että olin vaistonnut tulevat tapahtumat. Tyttäremme  Ninni oli  lähellä joutua  myöskin surman suuhun ,mutta onneksi pelastui.
Kävin Ninnin kanssa katsomassa hänen tulevaa asuntoaan  koulun asuntolassa ja huomasin siinä rakennuksessa olevan tavattoman huonon ilmapiirin.Käytävillä oli jotakin kammottavaa sekä pahaa.Noin 8 kuukauden kuluttua tapahtui koulutrageria.
Ristin muodossa olevat puutikut tiesivät kuolemaa.

22/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.