torstai 9. tammikuuta 2014

Oma ase tappoi ..

10/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



Olin yhdessä työpaikassa Helsingissä vuonna 1971  ja opin tuntemaan erään herra (sanotaan häntä vaikka Okeksi) MIes työskenteli samalla alueella kuin minäkin ja oli   tavattoman  kiinnostunut aseista.  Niitä oli kaikkiaan noin 50 ja jokainen ladattu. Jokaikinen.
Useasti varoitin Okea ,että on vaarallista pitää ladattuja aseita kotonaan ,jo senkin takia,koska hän asui Lauttasaaressa.Paikka oli silloin kuuluisa hämärämiehistä ja esim Pekka Siitoin asui Oken naapurissa.Siitoin oli siihen aikaan natsiporukan johtohahmona  sekä  poltatti kirjapaino Kursiivin.
Yhtenä aamuna kuulimme että Okea oli ammuttu ja hänet oli viety sairaalaan huonossa kunnossa. Mies kertoi poliiseille  että hän tuli ennenaikojaan kotiinsa  ja asunnossaan oli 2 hiipparia joista toinen ampui häntä aseella. Samainen ase oli Oken oma ja roikkui olohuoneen seinällä.
Lisäksi Oke pystyi kertomaan että ampuja oli hänen sisarensa poika , jolla oli ollut huumeongelmia .
Oke  kuoli sairaalassa noin kolmen päivän kuluttua.
Siis....
Ladattu ,taikka ns tyhjä ase on kaikkein vaarallisin.   Moni on kuollut koska oli luullut asetta tyhjäksi ja osoittanut sillä esim omaa päätään...sekä  painanut liipasinta.
Humalassa.
Pum!

10/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.