keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Muistoja kaatopaikoilta....Volgasta..Ukkomauseriin...

29/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.



EnnenWanhaan vuosina 1975-1990 oli  eri paikkakuntien kaatopaikat todellisia aarrepaikkoja. Tapanani oli noin joka toinen päivä kiertää ne ja samaan päivään mahtui 5-7 eri aluetta,eli kaatopaikkaa. Ensin  menin Oravaisten kaatopaikalle ,sitten Jepuan,Kortesjärven,Alahärmän, Kauhavan ja Lapuan  alueet. Minulla oli Transit pakettiauto ja voin vakuutta että jos päivän aikana tarpeeksi etsi,niin esim antiikkia oli auto tupaten täynnä. Parhaita oli vanhat postikortit/kirjeet , Arabian posliini , klaffipiirongit , Wanhat pyssyt ,sotamuistot yleensä ,sekä kaikkea taivaan ja maan väliltä.
Oavaisten kaatopaikalta löysin peltisen astian ,jossa oli vanhoja kolikoita ajalta  1850-1950 ja  arvokkaita mukana. Yhdestä sain  markka-aikaan 5000 markkaa..oijee ja niiden kokonaissumma oli noin 10000 markkaa.
Jepualta löysin tavarakasan alta  Ruottinmaiserin..= Gardl Custaan kivääri 6,5X 55 , harvinaasella rengastähtäimellä  ,vuodelta 1890 muistaakseni.Siihen sain heti  luvat ja kaikki muut jutskat. Kortesjärveltä Suomi koopeen....ja voi että se piti mukavaa papatusta...meinaan....kun aivan "vahingossa" löysin ysimillisiä paukkujakin siihen.Humtprts.
Hömt.
Alahärmästä yks Lauantai ,löysin venälääsen volgan.Soli täysin ajokuntoinen.Nokkapellillä jopa kauris kökötti paikallaan ja auton  myin Vaasan antiikkimiehelle kuudellatuhannella markalla. Auton takaloosterissa oli paffilaatikko,jossa oli "ukkomauser"  vanha Saksalaanen pyssy 1903.Valjaat ja peräkotelokin...oli..oli.. ..muistaakseni.....heihulinaa...7,62 X 25  ja.......ja...Se oli automaattinen  siis sarjaa päästävä.Lippaaseen   meni 20 paukkua.Huh huh !  Joo. Kyllä se potki kun sillä....joo.
Enny jaksa millään muistaa.mihin se on karonnu...!#?. "E".
Täh ?
Kauhavalta suuren paffilaatikollisen vanhoja kirjeitä/kortteja  ne myin Hesaan ja sain 6000 markkaa.
Lapualta ,lähellä patruunatehdasta, monta laatikkoa eri aseen patruunoita.Enimmäkseen 6,5 X 55 ja valojuova-ammuksia ja koittakaapa arvata mitä tapahtui uudenvuoden aattoiltana ?? Kello 22,00  lähtien.............??!!.. Heh heh...korvani oli lukos   monta   tuntia..
Jalasjärvellä oli sodanaikaiset tekojalat,mutta niitä en ottanut föliyyn. Jospa ne olis vaikka kummitellu ??
Jaahas....onpas kello paljon. Taidan lähteä Kauppaan. Maito on loppu.Voi kans.Ja jos ei ole hiivaa ,niin leipomisesta ei tuu sitten yhtään mitään.Muistahan vehenäjauhot.
Okei.

29/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.