tiistai 21. tammikuuta 2014

Kuoleman enteet.....ikkunaan lentävät linnut.

21/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.


Satojen vuosien ajan on puhuttu linnuista ,jotka ennen jonkun kuolemaa lentävät ikkunaan sekä kuolevat.
Satoja kertoja on tapahtunut  juuri niin ,että se tietää kuolemaa.Jollekin.Esim aamulla   1995  kello 11.00 lensi asuntomme navetan  ikkunaan suurikokoinen lintu ,sekä kuoli ja illalla kello 13.15 Äitini kuoli.
16/2-1997  Isäni kertoi nähneensä yöllä unta ,että lintu kuoli törmättyyän hänen talonsa ikkunaan ja seuraavana päivänä 17/1-1997  Isä kuoli. On melkoinen sattuma,sillä myös Isäni velipuoli  kuoli räjähdysonnettomuudessa Lapuan joen perkaustyömaalla 17/2 -1918. Hän oli  Saksan Jääkäri.
Asuessani Kurikan Myllykylässä 3 kuukautta vuonna 1989 lensi rastaan kokoinen lintu vuokratalomme toisen  kerroksen ikkunaan ja kuoli. Tästä asiasta olenkin kirjoittanut  blogissani noin pari vuotta sitten ja se liittyi siihen "väkisin yrittämääni loton päävoittoon".
Tuata...nooin..
Taidanpa mennä  naulaamaan jokaisen    rakennukseni ikkunat umpeen.Ettei niihin vahingossakaan linnut törmääle. Taikka muutan maanalaiseen korsuun ,jossa ei ikkunoita ole. Kerran laskin noin suurinpiirtein niiden lintujen lukumäärän ,jotka ovat lentäneet ikkunoihini ja kuolleet. Niitä  oli kymmeniä. Varsinkin loppukesällä kun linnunpoikaset yrittävät oppia perse pitkällä lentämään ,niin jopa ikkunat kalajaa. Sen takia laitan aina siihen aikaan teippiä ikkunoiden eteen sillai viistosti. Se on auttanut.
Jaa....linnuista tuli  mieleeni Helsinki ja Korkeasaari vuonna 1970. Olin saarella katsomassa elukoita  ja juuri ostamaani jäätelötötteröä nuolemassa. Jäätelöni maistui  sillai kummallisen suolaiselle ,mutta urheasti sitä kuitenkin  naatiskelin.....kunnes huomasin jonkun linnun  ketaleen  paskantaneen jäätelötötterööni sellaisen vihreä/keltaisen/tumman paskaklimpin.  Soli varmasti lokki ,sillä niitä lenteli taivas täynnä.
En ole vielä huomannut mitä tarkoittaa lokinpaska jäätelötötterössä . "Nami nami ".
Se läjä tiesi paikkansa.
Hyi.

21/1-2014.
Ekku Mattila.
Aikamatkaaja.

pthyi..